Popcornul, la fel de sănătos ca fructele şi legumele?

Popcornul, la fel de sănătos ca fructele şi legumele?
Popcornul, la fel de sănătos ca fructele şi legumele?

Cui nu-i place să mănânce floricele de porumb şi să urmărească programul preferat la televizor. Plăcerea de a mânca floricele este dublată şi de efectele pozitive pe care le au acestea asupra stării de sănătate.

Dacă sunt preparate cum trebuie, floricelele de porumb au un nivel scăzut de calorii, sunt bune pentru inimă şi circulaţia sângelui şi conţin o grămadă de nutrienţi necesari corpului

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania a scos la iveală faptul că floricelele de porumb conţin o cantitate mare de substanţe antioxidante numite polifenoli, într-o mai mare măsură decât conţin fructele sau legumele.

Polifenolul se pare că ar reduce apariţia bolilor de inimă şi anumitor tipuri de cancer. Totodată, fiind vorba despre cereale, floricelele conţin multe fibre. O mulţime de calităţi pentru banalele “boabe de porumb explodate”.

Cu toate astea, popcornul nu poate fi un înlocuitor al produselor care conţin substanţe nutritive şi antioxidanţi ce nu se găsesc în cereale, însă caloriile puţine pot reprezenta un alt avantaj în faţa altor tipuri de cereale.

Foarte important rămâne modul în care sunt făcute floricelele, ele nu trebuie să fie “scufundate” în ulei sau unt sau să aibă multă sare. Asta ar diminua mult din avantajele pe care le au.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Prepararea popcornului se face la o temperatura mai mare de 120 grade Celsius, astfel o substanta cacerigena, acrylamide, apare in produs. Parerea mea este ca popcornul nu este deloc mai sanatos decat legumele si fructele, ele scapand de aceasta substanta nociva atata timp cat le preparam usor (fierbere) sau deloc termic. Ca idee generala, cu cat un aliment este procesat mai putin cu atat este mai nutritiv, iar fiindca in zilele de astazi, cum majoritatea dintre noi nu avem nici timp la dispozitie sa facem noi mancarea, nu ne pricepem si nici nu avem chef ca suntem comozi, fructele proaspete sunt cele mai la indemana sa beneficiem din plin de efectele nutritive, in special cele exotice au foarte multi nutrienti si substante anti cancer (banane, mango)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *