Porti ochelari? Iata cateva trucuri de machiaj pentru tine

Porti ochelari? Iata cateva trucuri de machiaj pentru tine
Porti ochelari? Iata cateva trucuri de machiaj pentru tine

Cum trebuie sa fie machiajul persoanelor care poarta ochelari de vedere? In primul rand, poti sa tii cont de forma ramelor (rotunde, patrate, ovale, dreptunghiulare, trapezoidale, elipsoidale, in coada de pisica), dimensiunea lor (groase, subtiri), de materialul din care sunt confectionate (plastic, metal) astfel incat tipul de machiaj abordat sa nu contrasteze puternic.
In al doilea rand, trebuie sa tii cont de culoarea ramei (uni sau multicolora, fantezie sau cu personalitate) pentru a nu incarca si mai mult cromatic ochii.
In al treilea rand, n-ar fi rau sa tii cont si de culoarea ochilor si de numarul dioptriilor. Sa nu uitam ca lentilele maresc ochiul, de aceea vor fi vizibile toate produsele de machiaj de pe pleoapa sau toate imperfectiunile de trasare.

Daca porti ochelari, nu trebuie sa ai un machiaj anonim ascuns in spatele ramelor. Iata cateva trucuri la care poti apela pentru un look modern:

– in cazul ramelor viu colorate, fardul  de pleoape poate fi intr-o culoare neutra si pala, iar pentru ruj mizeaza pe o culoare in concordanta cu cea a ramei; nu exagera cu fard de obraz  ca sa nu fii o aparitie de circ.

– in cazul ramelor inchise la culoare, ar fi bine sa nu apelezi la farduri smokey eyes, cel mult poti trasa linii fine de eyeliner sau creion de ochi foloseste rujuri in tonuri in tonuri puternice pentru a echilibra machiajul fetei.

– in cazul ramelor albe sau deschise la culoare, este indicat sa mergi pe nuante mai tari de fard de pleoape , de asemenea si pentru ruj;

– in cazul ramelor rotunde sau patrate mari ar fi bine sa folosesti un anticearcan de calitate si sa fii atenta cum il aplici ca sa nu se adune in timpul zilei in jurul ochilor.

– in cazul ramelor mici care nu acopera mult pleoapa, machiajul ochilor nu trebuie sa aiba trasate linii foarte lungi si umbre care imbraca toata pleoapa depasind cu mult extremitatile ramelor.

– in cazul ramelor aurii, machiajul de seara poate fi usor stralucitor in tonuri aurii, de cupru, bej sau cafeniu; in schimb, machiajul de zi nu trebuie sa accentueze festivismul, iar un gloss merge mult mai bine pe buze.

– in cazul ramelor argintii, machiajul potrivit este in tonuri reci de fard de pleoape, iar blushul in nuante trandafirii; si rujul poate fi bine conturat cu un creion contur de buze

– in cazul ochelarilor cu dioptrii mari, nu e indicat sa aplici pe gene mascara pentru volum, mai bine una care le alungeste si le separa.

– in cazul ochelarilor cu lentile neincadrate de rame, machiajul poate fi unul normal, insa atentie mare la sprancene ca sa fie bine conturate cu un creion de sprancene

Florina Morareanu
Make-up Artist Melkior

4 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook