PORTRET DE MEDIC „E groaznic să pierzi un pacient! Numai timpul de ajută să treci peste această durere!” – interviu cu medicul primar în Chirurgie Cardiacă și a Vaselor Mari, Theodor Cebotaru –

PORTRET DE MEDIC „E groaznic să pierzi un pacient! Numai timpul de ajută să treci peste această durere!” –	interviu cu medicul primar în Chirurgie Cardiacă și a Vaselor Mari, Theodor Cebotaru –
PORTRET DE MEDIC „E groaznic să pierzi un pacient! Numai timpul de ajută să treci peste această durere!” - interviu cu medicul primar în Chirurgie Cardiacă și a Vaselor Mari, Theodor Cebotaru -

A știut că vrea să ajungă doctor încă din clasa a IV-a, când, la ora de biologie, a început să disece broaște. Aduna șerpi și șobolani de pe camp pe care îi diseca pe masa de ping-pong din spatele blocului. Cât a studiat Medicina, la Cluj, și-a ales deja exemplul de urmat: profesorul Constantin Ciuce, un om extrem de serios, un adevărat profesionist care “de dimineața până seara, în fiecare zi, vedea bolnavii”.

Theodor Cebotaru a urmat îndemnul maestrului său și a ales să se specializeze în chirurgie cardio-vasculară. Tenacitatea cu care și-a urmărit scopul de a salva vieți chiar și atunci când acest lucru pare imposibil l-a adus în situația de a realiza foarte multe intervenţii de revascularizare miocardică pe cord bătând, de schimbare valvulară cardiacă, operaţii de plastie mitrală sau aortică, anevrisme de ventricul stâng operate, disecţii de aortă, operaţii vasculare, operaţii de chirurgie toracică. Apogeul l-a constituit însă tratamentul hibrid, în condiții de urgență, al unui anevrism voluminos al arcului aortic, la un pacient de 82 de ani. O intervenție de excelență realizată la Cardiac Center al Spitalului Monza, din Capitală, sub supravegherea medicului Theodor Cebotaru, șef Secție Chirurgie Cardiovasculară, care a reprezentat o premieră medicală în România. Despre această experiență deosebită, dar și despre OMUL dinlăuntrul medicului cu cea mai mare experiență din România în cord bătând și plastie de valvă mitrală, a acceptat Theodor Cebotaru să dezvăluie cititorilor revistei „Doctorul zilei”. Povestirea acestuia o puteți afla în nr. 24 al revistei, care se va distribui împreună cu cotidianul „Evenimentul zilei” în data de 23 decembrie 2014.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. Am avut ocazia sa fiu in apropierea acestui OM, doctorul cebotariu, sa descopar omenia, priceperea si siguranta cu care trateaza pacientul.
  Cu toate ca a fost o perioada grea pentru mine ca insotitor a unui om drag care a trecut printr-o operatie pe cord, atentia si grija cu care am fost tratata de acest medic si echipa Domniei Sale, a facut ca totul sa fie mai usor.
  Dupa perioada de recuperare care a mers bine, acum dupa cateva luni, totul este foarte bine.

  Mereu vom simti o legatura sufleteasca deosebita cu Omul Cebotaru, cu medicul deosebit pe care am avut marele noroc sa-l cunoastem.

  Va multumim din inimi pentru bunatatea, atentia, stiinta de a relationa cu un pacient, priceperea si talentul dumneavoastra nemainintalnit.

  Sa fiti sanatos pentru a fi de ajutor semenilor!

  Cu deosebita consideratie,
  Fam. Rus

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *