Practicat mai des decat recunosc multe femei. Sexul la menstruatie si efectele sale

Practicat mai des decat recunosc multe femei. Sexul la menstruatie si efectele sale
Practicat mai des decat recunosc multe femei. Sexul la menstruatie si efectele sale

Sexul la menstruatie este mai practicat decat recunosc multe femei sau multi barbati, iar efectele sale pot fi neplacute daca nu exista o grija suplimentara la igiena. Totusi, sexul la menstruatie poate fi la fel de placut ca cel din alta perioada a lunii si fara efecte secundare, daca acordam atentie anumitor factori.

Sangele menstrual, absorbantele sau tampoanele cam strica “cheful” de sex in perioada ciclului femeilor si, uneori, chiar si apetitul sexual al barbatilor. Insa multe cupluri practica sexul la menstruatie, chiar mai multe decat cele care recunosc acest lucru.

Exista numeroase preconcepetii cu privire la sexul la menstruatie. In unele religii si culturi, acesta este considerat “murdar”, actul in sine de sangerare a femeii fiind considerat “necurat”. Insa dincolo de preconceptii, sexul la menstruatie este perfect natural, sanatos si nu are efecte negative daca acordam o atentie sporita igienei intime!

SEXUL LA MENSTRUATIE: EFECTELE SALE BENEFICE

Exista si efecte benefice ale sexului la menstruatie. Este hormonal natural ca unele femei sa se simta mai dornice de sex in timpul ciclului, chiar si in primele zile de sangerare. Mai mult, pentru ca exista deja spasme musculare la nivelul organelor genitale, femeile tind sa aiba mai repede orgasm in timpul sexului la menstruatie decat in alta perioada a lunii. Totodata, in timpul sexului, organismul elibereaza oxitocina, un hormon care atenueaza durerile menstruale, depresia si irascibilitatea specifica sindromului premenstruale. Asadar, sexul la menstruatie vine si cu beneficii.

Cititi mai mult pe lyla.ro. 

112 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook