De ce produsele de patiserie sunt adevărate bombe nutriționale. CARE sunt mai NOCIVE

De ce produsele de patiserie sunt adevărate bombe nutriționale. CARE sunt mai NOCIVE
De ce produsele de patiserie sunt adevărate bombe nutriționale. CARE sunt mai NOCIVE

Merdenele, pateuri, croissante, toate au un miros îmbietor şi un gust, căruia puţini îi pot rezista, însă tot atât de puţini sunt şi cei care ştiu cât de dăunătoare sunt aceste produse.

Făină, zahăr, lapte pudră, sare, drojdie, unt sau margarină, ciocolată plus aditivi , emulgatori şi potenţiatori de aromă sunt ingrediente cu conţinut caloric mare, pline de grăsimi şi glucide şi toate se găsesc în compoziţia unui singur croissant. La ştrudele cu mere sau brânză, compoziţia pare a fi mai sănătoasă, dar în realitate provine din produse de bază de o calitate îndoielnică.

„Nu recomand niminui să consume margarină coaptă”

În afară de făina şi zahărul din compoziţie, produsele de patiserie sunt făcute de obicei cu grăsimi vegetale hidrogenate care pe lângă faptul că sunt duşmanii siluetei, pot cauza apariţia bolilor de inimă. „Majoritatea patiseriilor folosesc margarina pentru prepararea produselor, iar eu personal evit să consum grăsimi vegetale hidrogenate cum este margarina şi nu recomand nimănui să consume margarină nici nepreparată şi mai ales coaptă, cum se găseşte în pateuri, merdenele şi alte produse asemănătoare”, explică medicul nutriţionist Maria Coravu.

 Cele făcute cu unt sunt mai puţin dăunătoare

Ce este de făcut, însă dacă nu puteţi renunţa definitv, la foietaje? Le puteţi alege alege pe cele care folosesc unt, în locul margarinei, făina integrală în locul celei albe şi zahăr brun.

Dar moderaţia este regula de bază şi în cazul acestora pentru că au un conţinut caloric mare şi consumate în exces pot duce la obezitate. ,,Sigur că nu ne va otrăvi un pateu, problema este atunci când facem excese sau consumăm în fiecare zi astfel de delicatese”, a mai adăugat nutriţionistul.

 

40 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook