Prunele sunt ideale pentru detoxifierea organismului şi sprijină buna funcţionare a inimii

Prunele sunt ideale pentru detoxifierea organismului şi sprijină buna funcţionare a inimii
Prunele sunt ideale pentru detoxifierea organismului şi sprijină buna funcţionare a inimii

Fiindcă se găsesc din belşug, vara e indicat să ţinem o cură cu prune de cel puţin trei zile sau, dacă suntem mai conştiincioşi, de două săptămâni.

Nu e deloc dificilă, iar în timpul curei se vor consuma prune proaspete cu o jumătate de oră înaintea meselor.

Elimină toxinele şi menţin ficatul sănătos

Prunele sunt bogate în vitaminele A, B1, B2 şi C, minerale (sodiu, potasiu, calciu şi fier), precum şi în acizi organici, protide şi celuloză. Acestea ajută la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului şi energizarea întregului organism. Bogăţia de fibre pe care le conţin accelerează tranzitul intestinal, aceasta făcând din prune unele dintre cele mai eficiente şi igienice laxative naturale.
Cei care nu pot ţine cura şi suferă de colon iritabil pot mânca 5-10 prune dimineaţa, pe stomacul gol, sau cu 30 de minute înainte de masă. De reţinut faptul că o mai mare saţietate se obţine dacă, pe lângă prune, se consumă şi o felie de pâine cu tărâţe.
La iarnă, când nu veţi mai avea prune proaspete, puteţi apela la cele uscate. În caz de constipaţie, acestea se înmoaie în prealabil în apă, timp de şase-opt ore, apoi se consumă.

Previn ateroscleroza şi scad colesterolul
E bine de ştiut că prunele ajută inima să funcţioneze corect şi întăresc pereţii vaselor sangvine, ferindu-ne astfel de formarea periculoaselor cheaguri de sânge, de arteroscleroză, embolii pulmonare ori de anevrisme cerebrale.

De asemenea, consumul săptămânal de prune ajută la scaderea colesterolului rău.

Alungă oboseala şi nervozitatea
Cura cu prune, de trei zile sau de două săptămâni, alungă oboseala şi tratează stările de nervozitate, creşte eficienţa memoriei şi a capacităţii de concentrare. Din acest motiv, sportivilor de performanţă sau persoanelor cu un program solicitant li se recomandă prune sau suc/compot de prune ca desert la mesele principale ale zilei.

Menţin sănătatea ochilor

Studii din ultimul deceniu publicate în „Arhivele de Oftalmologie” şi în alte reviste medicale din lumea întreagă, dovedesc beneficiile consumului de fructe în prevenţia degenerescenţei maculare.

Prunele sunt bogate în vitamine care protejează ochii: betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina E (previne cataracta sşi glaucomul), vitamina C.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

  1. E ok si detoxifierea organismului cu ajutorul fructelor, dar poti folosi in paralel si anumite suplimente pentru a accelera efectul si pentru a obtine mai repede rezultate. Spre exemplu mie mi-a prins foarte bine suplimentul Untoxin. Am facut o cura de detoxifiere cu fructe, dar in timpul asta am luat si acest supliment.

  2. Buna Sabin!
    Ai avut ceva efecte adverse cu suplimentul ala? M-ar interesa si pe mine sa-l iau dar mi-e cam frica de efectele adverse pe care ar putea sa mi le produca. Am intrat si eu pe sit-ul lor si pare destul de in regula produsul!!
    O zi buna!

  3. Pe mine m-a ajutat destul de mult suplimentul asta sa scap de toxinele din organism! De cand am terminat cura ma simt mult mai sanatoasa!

  4. Si eu am facut cura cu Untoxin si mi se pare ok suplimentul. La mine problema nu a fost atat de grava si am luat doar o cutita, dar probabil daca mai asteptam situatia se inrautatea si trebuia sa incerc si alte metode pentru a-mi detoxifia organismul! Partea faina la suplimentul asta e ca nu are efecte secundare si ca e alcatuit doar din plante!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *