Răniţii din Muntenegru vor ajunge în patru spitale din Bucureşti

Răniţii din Muntenegru vor ajunge în patru spitale din Bucureşti
Răniţii din Muntenegru vor ajunge în patru spitale din Bucureşti

Cele patru spitale de urgență din Capitală sunt pregătite să primească românii răniți în accidentul rutier petrecut duminică în Muntenegru.

Două aeronave Mapn dotate cu echipamente medicale performante şi personal medical au aterizat deja în Muntenegru pentru a aduce în ţară persoanele rănite.

Trei locuri au fost pregătite la Spitalul Clinic Floreasca pentru persoanele rănite în accidentul rutier petrecut duminică în Muntenegru care vor fi aduse în România.

La Spitalul Elias sunt pregătite patru locuri şi în funcţie de situaţie vor mai fi pregătite şi altele, a declarat marţi dr. Dana Safta, director medical la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti.

La Spitalul Universitar au fost pregătite trei locuri şi la Spitalul Bagdasar Arseni alte trei.

Două aeronave dotate cu echipamente medicale performante şi personal medical au decolat, marţi dimineaţa, de la Baza 90 din Capitală, cu destinaţia Muntenegru.

Cele două aeronave ar urma să aducă în ţară persoanele rănite în accidentul rutier petrecut duminică în Muntenegru.

Peste 20 de persoane – medici şi asistente – se află în cele două avioane care au plecat spre Podgorica pentru a prelua dintre răniţii în accidentul rutier petrecut în Muntenegru.

Accidentul s-a produs duminică, 23 iunie, la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru. În autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbuşit în prăpastie se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit. 19 români au murit, iar alți 29 sunt internați în spital.

 

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. ma gandesc cu groaza cati bani trebuie sa scoata din buzunar rudele ranitilor pentru a baga in buzunarele doctorilor si asistentelor din tarisoara asta.

  2. ba, de ce ii aduceti in spitalele din bucuresti? vreti sa moara si cei care ar putea trai???

  3. Liviu Iordache says:

    Nu pot pricepe de ce sunt adusi ranitii? Mortii, da, dar ranitii? Cum poti risca asa ceva, punem vietile oamenilor drept miza pentru imagine, „iata, am actionat imediat”, cind s-a dovedit ca la Pristina s-a actionat exemplar, inclusiv in ce salon, ati etc era fiecare? Ca sa iasa agramatul ala de Nicolaescu si sa faca dezacorduri gramaticale in 1 minut cum nu am auzit in ferentari in 2 saptamini, dar sa se dea mare cum organizeaza el, 3 la primarie, 2 la scoala de fete, 6 la cercul militar? Dupa care, la 48 de ore de la accident, cu dosarele de la muntenegreni sa rosteasca timpenia secolului: „Vom afla grupele sanguine la sosirea in tara, sa vedem ce nevoi avem”. Alo, domnul-ciordeala, grupele sanguine sunt cunoscute de 48 de ore, ca nu se apucau medicii muntenegreni de tratamente fara asta! Doamne, cu ce am gresit sa fim condusi de astfel de…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *