RECORD de români tratați de TUMORI CEREBRALE. Care sunt semnele de alarmă și ce vârstă au cei afectați

Semnele tumorilor cerebrale apar brusc. Mergelti la medic și dacă aveți dureri de cap care nu trec în câteva zile
RECORD de români tratați de TUMORI CEREBRALE. Care sunt semnele de alarmă și ce vârstă au cei afectați

Neurochirurgi din Germania, Franța, India, Republica Moldova și România participă timp de trei zile, în București, la cel mai mare eveniment în domeniu al anului: al 39-lea Congres al Societăţii Române de Neurochirurgie. Principalul subiect abordat este legat de patologia neuro-oncologică. „Tumorile la creier au ajuns să afecteze în special persoanele active, cu responsabilități sociale. Aceste tumori lovesc oamenii între 40 și 60 de ani, acestea ajungând a treia cauză de mortalitate din țara noastră. Drama lor se răsfrânge asupra unui grup mai larg. Există o preocupare mondială față de acest subiect, nu doar la noi. Pacienții ajung la spital mai degrabă în stare de urgență decât conștienți”, a avertizat prof. univ. dr. Mircea Gorgan, preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie şi director medical la Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti.

Printre cauzele știute ale tumorilor cerebrale se numără: noxele (lacurile, vopelele volatite), infecțiile virale (cu retrovirusuri în special), munca în condiții care stimulează anumite organe (unde sonare, vibrații), ca și nitriții. „Sunt prea multe cauze ca să le putem elimina”, a mai declarat medicul neurochirurg. Așa că cea mai bună soluție rămâne prezentarea la medic la primele semne care trădează acest tip de tumori. Acestea includ:

– o pierdere de cunoștință neașteptată,

– deficit motor – tremură mâna sau piciorul,

– stare de iritabilitate bruscă,  

– dureri de cap care durează zile la rând (pot ascunde o cauză vasculară sau tumorală). „Multe cazuri de tumori cerebrale sunt decoperite din întâmplare, la analize uzuale”, a mai spus medicul.

Plătiți cu 5.000 de lei pe operație, în loc de 50.000 de lei

Experții în neurochirurgie au avertizat asupra faptului că sistemul public de asigurări plătește sume infime pentru tratarea pacienților cu afecțiuni neurochirurgicale.

„Sumele plătite nu acoperă cheltuielile. Pentru o intervenție pe creier asigurările plătesc în medie 5.000 de lei (bani în care intră plata personalului și consumabilele), în condițiile în care normal ar fi 50.000 de lei. Și 10.000 de lei dacă ne-ar da am zice că l-am apucat pe Dumnezeu de un picior. În plus, nu se plătește ceea ce muncim în plus față de contract: de exemplu, dacă operăm 1.800 de pacienți pe lună, în loc de 1.500, cât prevede contractul cu casa, pentru 300 nu primim bani, trebuie să îi rezolvăm în aceeași sumă”, au mai explicat neurochirurgii de la cel mai mare spital de neurochirurgie din România, Bagdasar-Arseni, unde sunt tratați circa 60% din românii cu probleme neurochirurgicale.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. De ce nu mentionati telefoanele mobile, laptopurile, tabletele contoarele inteligente si alte tehnologii fara fir ca fiind o cauza mai mult decit probabila a tumorilor cerebrale ?

  • Nu cred ca este actual aceasta presupunere ca au fost cazuri de cancer si inaintea acestori aparaturi noi si moderne, nu cred ca au avut destul timp sa cerceteze daca intr-adevar conteaza la formarea cancerului de creier si telefonul mobil. Mai mult locurile unde traiesc sint infectate de toate alea insa cred ca o distanata de 100 de metri ajunge sa fi departe de gunoi nuclear ingropat si din astea care se emana din pamant/sol. Pe planul asta trebuie mai mult cautat prin munti in prapastii unde comunistii au ingropat aceste materiale al strainilor impachetand ciubucuri groase. India este la fel de infectat ca si Romania cu resturi nucleare dar corupti sint poate si mai mult.

 2. Tony Meman says:

  tu nu mai iesi din forum ? traiesc in germania si sunt in stare sa-ti ofer 900€ sau 1000 de dolari sa nu mai postezi aici…. ce crezi ar fi o varianta pentru tine? pentru ca nu putem sustinem atati prosti pe internet, cine stie poate pleznete si dupa aia ce ne facem fara prostiile tale?
  iti fac o propunere:
  cumpara internetul si apoi poti face ce vrei tu ggg

 3. Stai sa vedeti explozie de tumorii dupa Rosia Montana si viitorul imens lac de cianurii! Daca in Peru pe un proiect mai mic… pe o raza de 200km exista explozie de tumorii… Nu vad de ce nu va fii si in Romania aceasta explozie de tumorii si mai semnificativa…cand la Rosia montana proiectul este mult mai gigantic! Multumic clasei politice ca au mare grija de populatie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *