Regele Mihai, urmărit de numărul 13. Coincidențe ULUITOARE

Regele Mihai, urmărit de numărul 13. Coincidențe ULUITOARE
Regele Mihai, urmărit de numărul 13. Coincidențe ULUITOARE

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul regelui Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul îi este adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13!

Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur. În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4,  numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

“12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

Istoria se scrie și ea sub nefasta influență a lui 13. Exact în ziua când trupul ultimului rege al României este adus în țară, lumea politică fierbe din cauza unui set de legi numite cândva Ordonanța 13, lucru care a animat societatea civilă și care a militat împotriva ei, dar ca o ironie, chiar azi, pe 13, e pe cale să se înfăptuiască, purtând doar alt nume: Legile Justiției.

Tags: , ,
24 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook