Remedii naturale pentru bolile de tiroidă

Remedii naturale pentru bolile de tiroidă
Remedii naturale pentru bolile de tiroidă

Hipotiroidismul reprezintă o afecţiune ce apare atunci când glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni, fapt ce afectează procesele metabolice ale organismului.

Incidenţa acestei afecţiuni este mai crescută la femei decât la bărbaţi, prin urmare specialiştii au tras concluzia că această afecţiune este influenţată de un dezechilibru al hormonilor estrogeni. Din fericire, există unele remedii naturale care pot ține afecțiunea sub control

Algele marine

iodul este esențial pentru producerea hormonilor tiroidieni, iar deficiența de iod provoacî hipotiroidismul. Algele marine sunt o sursă importantă.

Tincură de nuci verzi

Umpleţi un borcan cu coji de nucă, fără să le îndesaţi, şi turnaţi peste ele alcool alimentar, votcă sau ţuică de casă, cât să le acopere. Înfiletaţi borcanul şi lăsaţi-l la macerat vreme de 14 zile, apoi filtraţi şi puneţi tinctura astfel obţinută la răcoare, în sticle mici închise la culoare. Tinctura de nuci verzi poate fi folosită timp de doi ani de la data la care au fost culese nucile.
Tinctura se poate obţine şi din nuci verzi întregi. Se taie în patru 20 de nuci verzi, se acoperă cu alcool alimentar şi, după 14 zile, se filtrează. Se păstrează la rece, în sticle mici de culoare închisă. Are acelaşi termen de valabilitate ca tinctura obţinută prin cealaltă metodă.

Se administrează câte o lingură într-o jumătate de pahar cu apă de trei ori pe zi, timp de câteva săptămâni.

Crustacee, cereale

Zincul și cuprul ajută la producerea de hormoni tiroidieni, iar un nivel scăzut al acestor minerale poate duce la hipotiroidism.

Cuprul se găseşte în foarte multe multe surse alimentare.Cele mai importante surse sunt: organe, crustacee, seminţe de floarea soarelui, alune, linte, ciuperci, cereale etc. Ficatul este cea mai bogată sursă de cupru şi astfel 100 g contin 40% din doza maximă admisă.

Zincul se găsește în crustacee, stridii, carne (in special roșie, dar, de asemenea, și în carnea de pasăre), ouă, produse lactate, legume (fasole verde,ciuperci, cartofi), cereale integrale (ovăz, secară, mei, orez brun),  fructe uscate  (nuci, alune), germeni de grâu, semințe de quinoa, drojdie de bere.

Drojdie de bere

Cromul este un alt element care contribuie la buna funcționare a tiroidei.

Surse naturale: drojdia de bere, brocoli, jambon, orez brun, brânză, cereale integrale, fasole uscată, ficat, produse lactate, ouă, cartofi, ciuperci, vin, bere.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Varza cruda, precum si celelalte crucifere alaturi de alimentele fara tirozina sunt un regim excelent pentru hipertiroidieni.

  2. Subiectul de mai sus fiind legat de hipotiroidie, din ce am mai citit pe acest subiect, sunt de evitat : varza, broccoli, conopida, ridiche neagra, hrean, soia, spanac.Multa sanatate!

  3. Fairais Georgeta says:

    eu sufar de hipertiroidie de la 17 ani,iau levotiroxin de atunci,la inceput luam 25 mg,acum iau 50mg.acum am 43 ani si am facut TSH si a iesit in valori normale.am toate simtomele chiar daca iau tratament,m-am ingrasat exagerat si toamna de cand incepe sa se racoreasca afara nu mai pot sa ma incalzesc iar seara am frisoane.ca sa se rareasca aceste simtome ar trebui sa maresc doza de eutyrox?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *