Remedii naturiste cu vasc! Nu o sa crezi de ce probleme de sanatate te scapa

Remedii naturiste cu vasc! Nu o sa crezi de ce probleme de sanatate te scapa
Remedii naturiste cu vasc! Nu o sa crezi de ce probleme de sanatate te scapa

Vascul este mai mult decat o planta considerata norocoasa in preajma sarbatorilor de iarna. Vascul este, de fapt, un remediu naturist pentru multe probleme de sanatate, indiferent de perioada anului.

Probleme cardiace, tuse convulsiva, astm, dureri menstruale, sterilitate si chiar cancer – in tratamentul tuturor acestor afectiuni, vascul si-a dovedit eficienta. El se consuma sub forma de ceai sau extract, la care se folosesc frunzele si ramurile plantei. Acestea contin vitamine, antioxidanti, dar si alte substante benefice organismului, precum acid viscic, amine, polipeptide, glicozizi, colina si aceticolina. Vascul se poate consuma sub forma de tinctura, decoct, infuzie, macerat, dar si sub forma de pulbere.

Remediu pentru sterilitate, la femei

In cazul femeilor, vascul este un remediu bun pentru sterilitate, dar si pentru oboseala. Femeile care au probleme de fertilitate, isi doresc copii, dar intampina dificultati in conceptie, ar trebui sa bea 20-25 de picaturi de suc de vasc dizolvat intr-un pahar de apa, pe stomacul gol dimineata si seara, la o jumatate de ora dupa ultima masa.

Remediu pentru tulburarile menstruale

Pentru femeile care au ciclul mentrual abundent, vascul este o solutie ideala si naturala. O cana de ceai de vasc bauta timp de o jumatate de an, in fiecare dimineata, va regla ciclul menstrual. Ceaiul se prepara din 250 de mililitri de apa rece si o lingurita de vasc maruntit, lasat astfel la macerat pe timpul nopti. Dimineata, dupa strecurare, ceaiul se bea asa, rece, neindulcit. Acelasi preparat este eficient si in cazul problemelor feminine aparute in jurul menopauzei, cum ar fi bufeurile, dar si in cazul palpitatiilor.

 

 

Continuarea pe Lyla.ro

48 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook