Remediul din farfurie. Supa-minune care scade tensiunea arterială

Remediul din farfurie. Supa-minune care scade tensiunea arterială
Remediul din farfurie. Supa-minune care scade tensiunea arterială

Andreea Ciulac

Rețeta promite să le ușureze viața pacienților hipertensivi și nu numai. Ingredintele sunt dintre cele mai simple și economice, un plus pentru a încerca acestă combinație mediteraneană de arome.

Consumul unei porții de gazpacho, o supă mai neobișnuită, servită rece, poate reduce cu până la 27% riscul de hipertensiune, arată un studiu realizat de cercetătorii din Spania. Motivul? Roșiile, ingredientul de bază, conține beta-caroten, vitamina C și polifenoli-antioxidanți care cresc nivelele de oxid nitric, o moleculă care ajută vasele de sânge să se dilateze.

Uleiul de măsline și celelalte legume din supă au beneficii similare.

Iată rețeta:

  • 2 roșii coapte mari, decojite
  • 1 castravete decojit și curățat de semințe
  • 1 ardei verde fără semințe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet de mere

Cum se face:

Tocați legumele grosso modo, apoi puneți-le în blender până obțineți un piure. Asezonați cu sare, piper și ulei de măsline și serviți imediat.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *