Sari la conținut

Remediul din farfurie. Supa-minune care scade tensiunea arterială

Andreea Ciulac

Rețeta promite să le ușureze viața pacienților hipertensivi și nu numai. Ingredintele sunt dintre cele mai simple și economice, un plus pentru a încerca acestă combinație mediteraneană de arome.

Consumul unei porții de gazpacho, o supă mai neobișnuită, servită rece, poate reduce cu până la 27% riscul de hipertensiune, arată un studiu realizat de cercetătorii din Spania. Motivul? Roșiile, ingredientul de bază, conține beta-caroten, vitamina C și polifenoli-antioxidanți care cresc nivelele de oxid nitric, o moleculă care ajută vasele de sânge să se dilateze.

Uleiul de măsline și celelalte legume din supă au beneficii similare.

Iată rețeta:

  • 2 roșii coapte mari, decojite
  • 1 castravete decojit și curățat de semințe
  • 1 ardei verde fără semințe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet de mere

Cum se face:

Tocați legumele grosso modo, apoi puneți-le în blender până obțineți un piure. Asezonați cu sare, piper și ulei de măsline și serviți imediat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel