Sari la conținut

Renunțarea la grăsimi versus renunțarea la zahăr. Ce metodă te ajută să slăbești mai ușor?

Pentru a afla răspunul la această întrebare, doi frați gemeni de 35 de ani au făcut un experiment timp de o lună.

În cadrul experimentului, frații aveau voie să mănânce cât doreau și să facă mișcare oricât doreau, singura condiție fiind să fie întotdeauna la egalitate.

În timp ce Xand, director la Institute of Humanitarian Affairs at Fordham University din New Yorka urmat o dietă săracă în grăsimi și bogată în carbohidrați, fratele său Chris, medic la University College Hospital din Londra a optat pentru un regim bogat în grăsimi și săracă în carbohidrați.

Chris and XandGemenii identici sunt subiecți excelenți în astfel de experimente, pentru că au aceleași gene și orice modificare apărută se datorează exclusiv alimentației.

Xand a crezut, inițial, că dieta lui va fi mai ușoara, fiindcă putea să mănânce pește, carne, ouă și brânză. Însă interzicerea carbohidraților duce la constipație.
Chris, în schimb, în lipsa grăsimii, nu se sătura niciodată, ronțăia tot timpul.
Xand credea că în lipsa carbohidraților va slăbi considerabil în luna de dietă. Asta pentru că se presupune că în urma consumului de carbohidrați nivelul zahărului din sânge crește, iar organismul este determinat să producă insulină. Insulina scade nivelul zahărului din sange, însă determină organismul să transforme zahărul în grăsime, care se depune.
E drept, Xand a slăbit mai mult, însă a rămas și fără energie, așadar, o dietă fără carbohidrați ajută la slăbit, dar nu e sănătoasă.

Gemenii au constatat, însă, că adevăratul motiv pentru care te îngrași nu ține de consumul de zahăr sau grăsimi.

Ba mai mult, zahărul în sine nu dă dependență și nici grăsimea ci o combinație între cele două.
Cercetarile au scos deja la iveală că asocierea celor, precum cea din ciocolată cu lapte sau înghețată, are un efect similar cocainei asupra creierului.

Așadar, dacă vrei să slăbești, evită produsele procesate, care au în compoziție zahăr și grăsimi.  Aceste alimente îți influențează creierul într-un mod diferit față de alimentele naturale și îți va fi greu să te limitezi la o cantitate moderată.

Este de preferat să procedezi așa, întrucât orice dietă care elimină grăsimile sau zahărul din alimentație este greu de ținut și dăunează cel mai probabil sănătații pe termen lung.

Carbohidrații sau glucidele sunt principala sursă de energie a organismului. Sub denumirea de carbohidrați se regăsesc glucoza, fructoza, zaharoza, amidonul, fibrele alimentare solubile sau insolubile.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel