Rețetă delicioasă de ciorbă de ”burtă” vegetariană

Reteta de ciorba de burta vegana are gustul, aspectul si textura la fel ca reteta originala! Ciupercile Pleurotus mimeaza perfect textura carnii, iar atunci cand sunt gatite in otet sunt excelente! Ciorba de burta vegana e facuta cu ingrediente simple si sanatoase. Ba mai mult, este fara gluten si macrobiotica!

Vegan Hangover Soup  Pleurotus Mushroom Soup Ciorba de burta fara burta vegana

Ingrediente pentru 6 porții
  • 1 borcan castraveciori murati
  • 1 borcan gogosari murati
  • 500g ciuperci Pleurotus
  • 4 morcovi
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper si coriandru macinat, dupa gust
Sos:
  • Varianta 1: 2 lingurite amidon + 2 Linguri mustar + ½ lingurita curry + 3 Linguri ulei de masline
  • Varianta 2: 2-3 Linguri maioneza vegana
Mod de preparare
  1. Pune in oala otetul de la cele doua borcane de muraturi.
  2. Adauga inca 1 L de apa.
  3. Taie morcovii si ciupercile Pleurotus in fasii. Pune-le la fiert 15 minute.
  4. Adauga 5 castraveciori feliati si inca vreo 5 gogosari taiati feliute.
  5. Curata jumatate din capatana de usturoi, feliaza cateii de usturoi si adauga-i in oala cu ciorba.
  6. Lasa-le sa fiarba 10 minute.
  7. Intre timp, intr-un bol mare, se face „maioneza” de mustar, sau se adauga direct maioneza vegana. Adauga mustarul, curry, amidonul si uleiul de masline. Mixeaza bine cu un mixer vertical. Adauga si restul de usturoi zdrobit.
  8. Atentie! Nu adauga „maioneza” in oala cu ciorba pentru ca se va taia! In schimb, ia cate un polonic din lichidul cald si pune-l peste „maioneza”, continuand amestecarea cu mixerul. Dupa ce ai incorporat cca. 800ml de lichid, il poti pune tot in oala cu ciorba.
  9. Opreste focul si serveste ciorba!

 

Vegan Hangover Soup  Pleurotus Mushroom Soup Ciorba de burta vegana reteta

Sursa: http://gourmandelle.com/

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *