REVOLTĂTOR. Un alt bătrân a murit pe stradă după ce medicii l-au externat

REVOLTĂTOR. Un alt bătrân a murit pe stradă după ce medicii l-au externat
REVOLTĂTOR. Un alt bătrân a murit pe stradă după ce medicii l-au externat

Un pacient al Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad (judeţul Vaslui) a murit în drum, la puţin timp după ce medicii care l-au consultat l-au expediat acasă. Gheorghe Covalic (84 ani), din localitatea vasluiană Unţeşti, comuna Bogdăneşti, a fost găsit de trecători zăcând pe trotuar şi au sunat la 112.
Cadrele medicale de pe Ambulanţă nu au putut face altceva decât să declare decesul. Incidentul s-a petrecut pe 9 martie, în jurul orei 17.45, la mai puţin de trei sferturi de oră după ce omul a ieşit pe uşa spitalului. Octogenarul a fost adus cu ambulanţa la spital în dimineaţa aceleiaşi zile, fiind preluat direct din cabinetul medicului de familie din localitatea de domiciliu, fiind suspect de pneumonie. La ora 11.54, a fost consultat de medicul de la Compartimentul Primiri Urgenţe (CPU). Ulterior, i-a fost făcută o radiografie pulmonară şi un set de analize, investigaţii în baza cărora a fost pus diagnosticul de „pneumonie acută interstiţială”. Octogenarul a fost consultat şi de un medic pneumolog, care a confirmat diagnosticul pus de medicii urgentişti şi i-au prescris un tratament. Înainte să plece din spital, a primit o reţetă de la medicul urgentist.
„A plecat pe picioarele lui la doctor” După aproximativ 40 de minute de la externare, Gheorghe Covalic a fost găsit în altă zonă a oraşului, la distanţă de aproximativ trei kilometri de spital, căzut la pământ. „S-a dispus efectuarea necropsiei, pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului”, a precizat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului.
Din cercetările oamenilor legii reiese că bătrânul a traversat oraşul pentru a ajunge la Centrul de Dializă „Nefromed”, unitate unde ştia că unul dintre fiii săi este adus de trei ori pe săptămână pentru epurarea rinichilor. Nu avea alt mijloc de transport către localitatea de domiciliu, ultima cursă de microbuz fiind la ora 17.00.
Oamenii legii au anunţat familia cu privire la decesul bătrânului, dar nu le-au spus rudelor şi locul în care a decedat bătrânul. Fiii răposatului au aflat abia după două zile, când se pregăteau să-l ridice de la morgă, că tatăl lor a murit în drum şi nu la spital.
„Mama e paralizată. Tata era sănătos, el ţinea casa. A plecat pe picioarele lui la doctor, era un pic răcit, şi seara ne-au anunţat că e mort. Până azi dimineaţă (n.r. 11 martie) nu am ştiut că a murit în drum. Nu e omeneşte să-l dai afară din spital. Trebuia să-l ţină peste noapte şi ne anunţau a doua zi să venim să-l luăm. Suntem săraci, nu avem bani de umblat pe drumuri. Primăria ne ajută să-l îngropăm creştineşte. Nu vom face plângere, autorităţile să-şi facă treaba”, a spus Culiţă Cavalică , unul dintre fiii răposatului pentru adevarul.ro.

2 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook