Sari la conținut

Riscul crescut de trombofilie în sarcină. De la diagnostic la tratament (P)

Atunci când ne tăiem la deget și provocăm lezarea unui vas de sânge, în scurt timp sângerarea se oprește. De ce se întâmplă acest lucru? La nivelul vasului lezat se formează uncheag de sânge care aderă la vas şi opreşte hemoragia. Trombul este rezultatul unuiproces complex de coagulare, în care sunt implicate anumite celule, proteine şi enzime.

O afecțiune frecventă la noile mame poate fi trombofilia, iar pentru că sănătatea ta și a puiului tău este cea mai importantă pentru noi, clinica Veridia oferă profil factori de risc genetici trombofilie, o analiză efectuată în laboratoarele noastre cu aparatură de ultimă generație. În lumea în care trăim există multe complicații pe care trebuie să le prevenim în timp util. Stilul nostru de viață este în continuă schimbare și deseori poate fi haotic și inconsistent.

O serie de predispoziții genetice pot duce la creșterea riscului de tromboze (ocluzia vasului sanguin cu un cheag de sânge). Trombofilia reprezintăun risc special pentru mamă şi copil: comparativ cu femeile care nu suferă de această boală, femeia gravidă va aveaun risc mai mare de a face tromboză venoasă profundă sau anumite complicaţii ale sarcinii.

Formarea unor cheaguri de sânge în vasele placentei va reduce fluxul de sânge care ajunge la făt. În laboratorul clinicii Veridia se pot determina mutațiile genetice asociate cu creșterea riscului de tromboze.

În clinica Veridia beneficiezi de ajutorul unui medic specialist în hematologie, care poate interpreta rezultatele analizelor in contextul clinic și, dacă este cazul, poate prescrie și supraveghea un tratament specific.

Apeleaza cu încredere la clinica Veridia pentru analiza de profil factori de risc genetic de trombolfilie.

Află mai multe pe www.veridiamed.ro

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: