Salata care combate cancerul de colon

Salata care combate cancerul de colon
Salata care combate cancerul de colon

Alimentația joacă un rol important în combaterea bolilor, inclusiv a cancerului. Un exemplu în acest sens este cazul lui Chris Wark, care la vârsta de 26 de a fost diagnosticat cu cancer de colon în stadiul trei. Chris a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a se trata dar a renunțat la chimioterapie și în loc a decis să combată boala prin alimentație. În final, a învins cancerul.

Dieta lui Chris

Chris Wark a adoptat o dietă raw vegană și s-a axat pe consumarea  unei varietăți mari de fructe si legume proaspete. Este important să rețineți că salata de mai jos nu are carne, brânzeturi sau ouă. De asemenea, este important să rețineți că Wark nu mănânca fructele si legumele la aceeași masă ci le include în dieta lui pe tot parcursul zilei. El susține că de la 6-10 porții de fructe și legume pe zi pot ajuta în tratarea cancerului.

Salata pe care o consumă Chirs conține din plin fibre alimentare și antioxidanți care pot ajuta organismul să combată această boală.

Rețeta

Ingrediente:

Vegetale cu frunze de culoare verde închis
Brocoli sau varza
Praz
Anghinare
Zucchini
Ciuperci
Ceapă
Varza roșie
Conopidă
Avocado,
Ardei gras

Dovlecei
Semințele germinate de floarea-soarelui, migdale, fasole și linte
Indicații

Pune toate legumele împreună în bol și adaugă un produs fermentat, precum varza acră. Alimentele fermentate sunt bogate în probiotice care ajută la hrănirea și refacerea bacteriilor naturale din intestine și care joacă un rol important în imunitate și în starea generală de sănătate. Puteți adăuga ulei de măsline, oțet de mere, oregano proaspăt tocat, usturoi, turmeric și piper cayenne.

Informații suplimentare

Chris Wark recomandă, de asemenea, pe lângă salate, consumul de alimente care conțin quercetină. Quercetina este un flavonoid puternic cu proprietăți anti-cancerigene. Acesta protejează ADN-ul împotriva mutațiilor care pot stimula creșterea tumorii și, de asemenea, are  proprietăti puternice anti-inflamatorii, care pot ajuta, de asemenea, la prevenirea cancerului. Cele mai bune surse de quercitină sunt fructe roșii sau violet: mere, ceapă roșie, roșii, zmeură și afine, precum și citricele și legumele cu frunze verzi.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Bai oameni buni, terminati cu tampenii de genul asta. Chris Wark RECOMANDA, fara a avea nici o pregatire profesionala in domeniu medical. Chiar ofera „consultanta” contra cost bazata pe vasta lui experienta de supravietuitor al cancerului. Hai sa fim seriosi. Mai cititi.
    http://scienceblogs.com/insolence/2013/10/15/chris-beat-cancer-he-did-indeed-but-it-wasnt-quackery-that-cured-him/

  2. Edit Szegedi says:

    Daca ar avea insuficienta renala cronica si ar face dializa, aceasta dieta l-ar putea ucide. Contine alimente cu un continut atat de mare de potasiu incat i-ar provoca stop cardiac in cel mai scurt timp.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *