Șapte metode naturale prin care să combateți ficatul gras

Șapte metode naturale prin care să combateți ficatul gras
Șapte metode naturale prin care să combateți ficatul gras

Ficatul gras (steatoza hepatică) este una dintre cele mai răspândite boli de ficat și constă în depunerea unui exces de grăsime în celulele hepatice făcându-le să nu mai funcționeze normal.

Simptomele principale ale steatozei hepatice sunt: astenie fizică (lipsa de putere), oboseală, somnolență, dureri sau disconfort în capul pieptulu, sau în dreptul ficatului, balonare.

Iată câteva soluții naturale prin care puteți combate boala:

1. Pierdeți în greutate: exercițiile fizice regulate și o dietă sănătoasă pot ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și aceasta este una dintre etapele principale în tratarea ficatului gras.

2. Adăugați multe legume, fructe și cereale integrale în dieta zilnică.

3. Luați mese mai mici, la intervale scurte de timp și evitați alimente bogate în carbohidrati și grăsimi.

4. Evitați carnea grasă, prăjită și alimentele picante deoarece tind să producă căldură și suprastimulare.

5. Consumați fructe non-acide, cum ar fi: rodii, pepeni, pere și fructe de pădure.

6. Gătiți legumele la abur și serviti-le cu o cantitate mică de unt.

7. Plante bune pentru ficat:

  • Ghimbir: Deși ghimbirul este cel mai bine cunoscut pentru proprietatile sale digestive, are, de asemenea, actiuni anti-inflamatorii si antioxidante puternice. In ultima vreme, studiile de laborator pe animale au demonstrat ca ghimbirul poate ajuta in bolile de ficat gras non-alcoolicși acest lucru se datoreaza actiunii antioxidante.
  • Anghinarea: Principiile active din anghinare au actiune coleretica, colagoga, antimicrobiana, hipocolesterolemianta; regenereaza celulele hepatice, au rol decongestiv renal, cresc debitul urinar fara a modifica compozitia urinei , cresc cantitatea de acid uric eliminat, determina utilizarea rapida a sarurilor biliare si a pigmentilor din secretia biliara, materiile fecale revin la culoarea normala , tegumentele se decoloreaza, cresc functia antitoxica a ficatului.
  • Armuraiu sau ciulinul laptelui: antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice (datorită silimarinei), hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, susţine activitatea hepatică şi renală protejând aceste organe împotriva efectelor adverse ale chimioterapicelor, antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *