Șase beneficii uimitoare ale consumului de smochine

Șase beneficii uimitoare ale consumului de smochine
Șase beneficii uimitoare ale consumului de smochine

Pe lângă faptul că sunt delicioase, smochinele ajută la reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățesc digestia și țin la distanță osteoporoza.

Iată șase motive importante pentru care ar trebui să mănânci smochine:

 1. Reglează tensiunea arterială

Smochinele nu conțin sodiu, în schimb sunt o sursă importantă de potasiu, de aceea scad tensiunea arterială. Potrivit Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH, hipertensivii care au o dietă săracă în sodiu și bogată în potasiu își scad tensiunea arterială.

 1. Controlul greutății corporale

Pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorită conținutului de fibre.

 1. Îmbunătățirea digestiei

Smochinele sunt o bună sursă de fibre alimentare și ajută la îmbunătățirea digestiei și previn constipația.

 1. Prevenirea cancerului

Un studiu care a implicat mai mult de 50.000 de femei la menopauză a scos la iveală că cele care au mâncat o cantitate crescută de alimente bogate în fibre, precum smochinele și-au redus cu 34% riscul de cancer. În plus, aceste fructe conțin un nivel cescut de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului.

 1. Oase mai puternice

Smochinele sunt o sursă importantă de calciu. În plus, potasiul pe care îl conțin nu ajută doar la reglarea tensiunii arteriale ci împiedică și eliminarea calciului.

 1. Protejează vederea

Smochinele conțin vitamina A care are un rol important în îmbunătățirea vederii și prevenirea afecțiunilor oculare ca degenerescența maculară.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. Asa arata smochinele in lunile de iarna si la mine in curte dar sint foarte putine fata de luna Julie cand pomul se rupe de greutatea lor ca nici pasarile n-au spor sa le manance.
  Vara au alta culoare fructele si sint mai zemoase, se albesc sau galbuiesc nu stiu de la ce, insa acum culeg cate 5-8 zilnic si spre deosebire de cei foarte verzi la culoare care nu sint comestibile inca, cei buni si moi sint spre negre la culoare.
  Insa aroma lor este de neintrecut, nu exista nici asemanare cu nici un fruct, nici chiar cu smochinele de vara!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *