Scenariu de groază: s-a trezit din anestezie în timpul operației și a simțit tot

Scenariu de groază: s-a trezit din anestezie în timpul operației și a simțit tot
Scenariu de groază: s-a trezit din anestezie în timpul operației și a simțit tot

Cea mai mare spaimă a fiecărui pacient e să stea întins pe masa de operație fără să se poată mișca sau vorbi, dar să simtă fiecare incizie pe care o face chirurgul.

Un studiu recent al Royal College of Anaesthetists (RCoA) și Association of Anaesthetists of Great Britain and Ireland (AAGBI) legat de intervențiile chirurgicale făcute sub anestezie generală scoate în evidență faptul că mai mult de 150 de pacienți au trăit acest coșmar în doar un an.

În cadrul cercetării, medicii anesteziști au fost întrebați în legătură cu numărul pacienților care s-au trezit din anestezie în timpul operației. Rezultatele au arătat că au existat 153 de cazuri de treziri accidentale.

Sara Newton, o britanică de 32 de ani povestește experiența sa traumatizantă din timpul unei operații pe care a suferit-o în 2011. ,,Nu există cuvinte să descriu cum m-am simțit. Simțeam cum mă taie și cum îmi deschid stomacul. Îi puteam auzi pe medici cum vorbesc, dar nu mă puteam mișca, nu puteam nici măcar să clipesc, aș fi vrut să țip dar nu puteam face nimic. Sentimentul de panică era mai puternic decât durerea, chiar credeam că o să mor, spune tânăra. pentru a-și distrage atenția, Sara a început să numere fiecare înțepătură de ac, atunci când medicii îi coseau operația. Când a reușit în sfârșit să vorbească a început să urle incontrolabil și primul lucru pe care l-a rostit a fost ,,Am fost trează, am simțit tot”.

În urma acestei experiențe, femeia a suferit de stres post-traumatic și nu a ieșit din casă timp de 6 luni.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

  1. let me guess, a cerut despagubiri… cum dovedeste in instanta?

  2. Cunosc situatia, am trait-o si eu la cezariana ,doar ca mie mi s-a facut anestezie partiala si am putut spune ca simt tot, cum ma taie si chiar ca sangele era cald ; am facut soc de tensiune si simteam ca parca imi plezneste capul incat doctorii s-au speriat si mi-au facut injectii pt o noua anestezie. A fost o experienta traumatizanta si n-as vrea sa mai trec printr-o astfel de experienta.

  3. deseori poate fi depistata problema cu performarea in acelasi timp a unei electroencefalograme, dar inca se lucreaza la mecanisme de depistare a acestei stari.

  4. Nu pot comenta asta nu am trecut prin asa ceva dar cred ca e groaznic si nu doresc nimanui s-a pateasca asemenea tragedie.

  5. Mi s-a intamplat in 2 cazuri: in 1994 la operatia extirpare noduli de tiroida cand am auzit comentariul ca ” s-a trezit”,am vazut lumina grupului operator,am realizat pozitia capului lasat mult pe spate,m-am speriat ,dar au intervenit ,cred,suplimentand anestezicul si…pauza ,si in 2004 ,la operatie de extirpare tumora melanom ,m-am trezit ,nu puteam reactiona,simteam durerea efectuarii inciziilor, intr-un final am gemut ,m-am panicat si apoi m-am cufundat in neant. De atunci am mai suferit o oeratie cu anestezie generala ,dar am fost terorizata sa nu repet experientele precedente.Este groaznic !

  6. Am patit si eu la fel in timpul unei operatii de gastrectomie totala.Simteam si auzeam totul fara sa reusesc sa clipesc macar.Auzeam ce vorbea anestezistul cu chirurgul.Din cauza durerilor infioratoare mai piedeam ,,firul´´,iar dupa operatie am intrat in coma.V-am relatat intamplarea in forma mult,mult scurtata pentru ca imi este foarte greu sa-mi aduc aminte.Totul s-a intamplat in anul 1998 iar pe cel care se crede anestezist il cheama Baldea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *