Secretul DIETEI unei celebrităţi. Cum a REUŞIT să SLĂBEASCĂ 14 kilograme în 5 luni | VIDEO

Secretul DIETEI unei celebrităţi. Cum a REUŞIT să SLĂBEASCĂ 14 kilograme în 5 luni | VIDEO
Secretul DIETEI unei celebrităţi. Cum a REUŞIT să SLĂBEASCĂ 14 kilograme în 5 luni | VIDEO

Roxana Roseti

Tom Jones tocmai a împlinit vârsta de 73 de ani, iar presa americană comentează că celebrul cântăreţ are un aspect de invidiat. Care este secretul?

În urmă cu ceva timp Tom Jones ajunsese să cântărească 104 kg. A decis că sănătatea îi este în pericol, prin urmare a dat jos 13,6 kilograme în numai cinci luni. Regimul pe care l-a urmat este interesant, deoarece este numit dieta paleolitică sau dieta omului preistoric!

Orice este natural

Acest tip de dietă promovează alimentele proaspete, excluzându-le în mare parte pe cele care conţin carbohidraţi. Cu ajutorul unui dietetician şi al cărţii „Sindromul X: programul nutriţional complet pentru prevenirea şi schimbarea rezistenţei la insulină”, scrisă de un medic american, aşa şi-a începutTom Jones dieta. Cartea sugerează să se consume cât mai multe alimente proaspete, inclusiv peşte, pui şi vegetale, şi exclude carbohidraţii procesaţi de tipul pastelor, cerealelor şi produselor de patiserie.

Încetineşte îmbătrânirea

Vedeta a renunţat şi la alcool. „Dieteticianul m-a întrebat cât beau. I-am spus că o sticlă cu vin roşu la cină. Ceea ce nu-i spusesem era că înainte de vin mai beam şi un Martini, şi un coniac, şi o sticlă cu şampanie”, mai spune artistul de câte ori este întrebat cum a reuşit. Cei care susţin acest tip de dietă subliniază că aceasta mai are şi funcţia de a încetini îmbătrânirea şi energizează. Deoarece alimentele indicate  conţin multe proteine, iar corpul nu este obligat să proceseze mâncăruri cu care genele lui nu au fost obişnuite, pentru că acestea nu existau în vremurile începutului omenirii. “Iar pe timpul omului cavernelor nu existau conserve, mezeluri, dulciuri sau pâine”, subliniază cântăreţul cu umor.

Din când în când

Conform specialiştilor, acest regim susţine musculatura, prin cantitatea mare de proteine şi de grăsimi sănătoase care este consumată. De asemenea, potoleşte apetitul şi poftele, pentru că alimentele cu carbohidraţi care se pot consuma, adică fructe şi legume, au un indice glicemic scăzut. Dieta paleolitică nu presupune să numărarea carbohidraţilor sau caloriilor. Iar modul de a le găti alimentele trebuie să fie foarte simplu: carnea trebuie fiartă ori făcută pe grătar sau la cuptor, iar legumele vor fi consumate fără a fi preparate.

Sunt interzise

În acest regim poate fi consumată orice carne care poate fi vânată sau pescuită. De asemenea, orice poate fi cules sau adunat este, de asemenea, permis: legume, fructe, rădăcinoase, ierburi, condimente naturale, ouă, seminţe şi nuci. Pâinea, dulciurile, cartofii, produsele de patiserie sunt interzise. Iar băturile presupun doar pe apă plată şi  ceaiuri, abia după  primele două luni de dietă fiind acceptat câte un pahar cu vin roşu, din când în când. „Această dietă te învaţă să te întorci la stilul de viaţă pe care îl aveau oamenii pe vremea când erau obligaţi să vâneze şi să culeagă. Mănânci orice este natural, carne, peşte, legume”, spune Tom Jones.

15 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook