Selecție naturală? BOGAȚII trăiesc mai mult decât SĂRACII chiar și când suferă de cea mai nemiloasă BOALĂ a secolului XX

Selecție naturală? BOGAȚII trăiesc mai mult decât SĂRACII chiar și când suferă de cea mai nemiloasă BOALĂ a secolului XX
Selecție naturală? BOGAȚII trăiesc mai mult decât SĂRACII chiar și când suferă de cea mai nemiloasă BOALĂ a secolului XX

O spun cercetătorii britanici, care au descoperit că oamenii cu bani, dar și multe griji pe cap, trăiesc mai mult decât săracii stresați.

“Combinația dintre sărăcie și stres este o adevărată bombă. Acești oameni au o rată a mortalității extraordinar de ridicată”, arată liderul studiului, doctorul Antonio Ivan Lazzarino de la College London.

Pe de altă parte, acesta a demonstrat că oamenii bogați expuși la același nivel de presiuni zilnice trăiesc mai mult, putând să tolereze mai bine stresul. Echipa de cercetători, care și-a publicat concluziile în Arhivele Medicinei Interne, în luna decembrie 2012, a examinat circa 66.000 de oameni din Anglia, de 35 de ani, în perioada 1994 și 2004.

Subiecții au fost întrebați despre slujba lor, dacă erau muncitori calificați sau manageri de top, de exemplu, dar și dacă au experimentat simptome de anxietate, depresie sau lipsa stimei de sine. La acel moment, niciunul dintre ei nu avea cancer sau boli de inimă.

Opt ani mai târziu, oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii stresați și săraci au murit mai repede. Ceilalți, mai avuți, s-au folosit de bani ca un soi de protecție între ei și stres. Mai mult, expertul Glyn Lewis, profesor de psihiatrie la Universitatea din Bristol din Anglia crede că oamenii din pătura de jos a societății au mai puține modalități de a combate stresul. Le lipsesc resursele de a merge la un spectacol de teatru, într-o excursie sau la un cabinet de masaj.

Tags:
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

 1. Oamenii saraci nu au nevoie sa mearga la teatru, ei au nevoie de asigurarea zilei de maine si in viitor. Nimic nu te streseaza mai mult ca atunci cand te gandesti ca poti dormi in strada si muri de foame. Cu bilioanele care se nasc, viata va fi din ce in ce mai grea, nu servicii, nu bani. Viitoarea omenire are nevoie de o alta planeta ca sa-i acomodeze.

  • Imi pare rau sa-ti zic dar ai o mentalitate de om sarac. tu ar trebui sa te gandesti la ce poti face azi nu maine sau in viitor. Citeste carti despre dezvoltare personala si vei afla mai mult.
   Succes !

 2. O fi ceva adevar aici,dar sa nu uitam ca tratamentele costa bani multi care-i au de obicei cei bogati. Si acesti bani multi dati pe medicamente sumpe , (oare de ce sunt asa de scumpe!!?),ajung sa-i imbogateasca pe intermediarii care le vand.Dar stresul cel mare este atunci cand constati ca diferentele de venit sunt nerusinate sau nesimtite intre categoriile sociale( ma refer la tara noastra) si nu exista perspectiva in viitorul apropiat de indreptare a lucrurilor!
  Sa dau un ex. Cand se intilnesc doi cunoscuti care nu s-au vazut de mult, prima intrebare este cat castigi sau ce
  pensie ai pe luna?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *