Statul oferă mai mulţi bani pentru sănătate

Statul oferă mai mulţi bani pentru sănătate
Statul oferă mai mulţi bani pentru sănătate

Programul naţional de depistare a cancerului de col uterin desfăşurat la Galaţi, a fost suplimentat cu 33.000 de lei, a anunţat marţi, purtătorul de cuvânt al direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iodăchescu.

Bugetul alocat județului Galați pentru derularea programului național de depistare a cancerului de col uterin a fost suplimentat cu 33.000 de lei, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați, Liliana Iordăchescu.

Motivul suplimentării bugetului constă în faptul că începând cu trimestrul al treilea al acetui an, programul naţional de depistare a cancerului de col uterin se va derula şi prin Spitalul CFR din municipiul Galaţi. Până acum, programul a fost derulat doar la Maternitatea Buna Vestire Galaţi şi Spitalul orăşenesc Târgu Bujor.

“La cele două spitale, de la începutul acestui an și până la finele lunii iulie, s-au efectuat, în cadrul programului național, 2.948 de teste de depistare a cancerului de col uterin”, a declarat Liliana Iordăchescu.

Programul gratuit de depistare a cancerului de col uterin derulat de Ministerul Sănătății se adresează tuturor femeilor cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani conform Agerpres.

 

 

 

Ana Maria Niţu

6 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook