Statul oferă mai mulţi bani pentru sănătate

Statul oferă mai mulţi bani pentru sănătate
Statul oferă mai mulţi bani pentru sănătate

Programul naţional de depistare a cancerului de col uterin desfăşurat la Galaţi, a fost suplimentat cu 33.000 de lei, a anunţat marţi, purtătorul de cuvânt al direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iodăchescu.

Bugetul alocat județului Galați pentru derularea programului național de depistare a cancerului de col uterin a fost suplimentat cu 33.000 de lei, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați, Liliana Iordăchescu.

Motivul suplimentării bugetului constă în faptul că începând cu trimestrul al treilea al acetui an, programul naţional de depistare a cancerului de col uterin se va derula şi prin Spitalul CFR din municipiul Galaţi. Până acum, programul a fost derulat doar la Maternitatea Buna Vestire Galaţi şi Spitalul orăşenesc Târgu Bujor.

„La cele două spitale, de la începutul acestui an și până la finele lunii iulie, s-au efectuat, în cadrul programului național, 2.948 de teste de depistare a cancerului de col uterin”, a declarat Liliana Iordăchescu.

Programul gratuit de depistare a cancerului de col uterin derulat de Ministerul Sănătății se adresează tuturor femeilor cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani conform Agerpres.

 

 

 

Ana Maria Niţu

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *