STUDIU: Îți poți ANTRENA creierul să facă față DURERII

STUDIU: Îți poți ANTRENA creierul să facă față DURERII
STUDIU: Îți poți ANTRENA creierul să facă față DURERII

Universitatea din Utah a făcut o descoperire care ar putea revoluționa modul în care ne raportăm la durere.

Aceștia susțin că pacienții care suferă de dureri cronice își pot îmbunătăți stare cu până la 22% fără analgezice, folosindu-se de o serie de exerciții mentale.

La studiul publicat în Jurnalul de Psihologie Clinică au participat peste 100 de pacienți cu artrită sau fibromalgie, afecțiuni extrem de dureroase. Jumătate au primit tratamente tradiționale, iar jumătate au practicat meditația. Persoanele din cel de-al doilea grup nu doar că au scăpat de dureri, dar au spus că dorm mai bine și sunt mai puțin stresate. “Antrenamentele” împotriva durerii implică creșterea conștientizării de sine, dar și savurarea  prezentului. Concret, oamenii învață să-și folosească emoțiile negative în avantajul lor și, în loc să facă o dramă din faptul că simt durere, să vadă partea plină a paharului.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Contrabas Escu says:

    Au descoperit si cei din Utah ce au uitat altii. In RFG, am fost trimis de mai multe ori la cura, datorita herniei de disc si a sindromului Bechterew, de care sufar. Am luat ani la rind analgezice si medicamente de stabilizare a presiunii sangvine. Pina intr-un an in care m-au trimis la o cura psihologica, nu doar la una ptr sistemul osos, ca pina atunci. Psihologii ne-au invatat ce inseamna durerea, de ce exista, unde se formeaza simtamintul, cum se propaga in organism si cum raspunde creierul la acesti stimuli. Apoi am fost invatati unde, in tot circuitul receptori- > creier putem interveni si mai ales cum. cel mai mult m-a ajutat pe mine „relaxarea dupa Jackobson”. de atunci o practic de cite ori am nevoie si nu mai iau, deja de ani buni, nici analgezice si nici pastile pentru presiunea singelui.

  2. dar coada la pruna, cand o descopera? va rugam sa ne anuntati……..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *