STUDIU : Tutunul ar putea fi folosit în vindecarea cancerului

STUDIU : Tutunul ar putea fi folosit în vindecarea cancerului
STUDIU : Tutunul ar putea fi folosit în vindecarea cancerului

Cercetătorii de la Universitatea din Standaford, au făcut o descoperire majoră în ceea ce privește vindecarea cancerului. Aceștia au reușit cu ajutorul ingineriei genetice să obțină un ingredient cheie folosit în chimioterapie. Se găsește în mod natural într-o plantă din Himalaya.

Planta care se găsește în Himalaya crește foarte greu și este dificil de găsit. Aceasta conține podofilotoxină. Etoposidul din chimioterapie, nu poate fi obținut fără podofilotoxină, însă, cu ajutorul plantei de tutun, cercetătorii pot crea un nou extract cu care să obțină etoposidul.

Autorii studiului, publicat în revista Science, au pus la punct metoda prin care poate fi recreat acest ingredient cheie în tutun, în speranţa că vor putea aplica procedura şi în cazul altor plante şi a obţine apoi medicamente anticancer mai performante.

A.

Sursa – Mediafax

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Oferta pentru oricine ! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu,acum in premiera pentru toata tara ! Trebuie sa ai doar putin timp liber,calculator si conexiune la internet ! Nu e nevoie sa cunosti nimic,inveti totul de acum inainte,pas cu pas,sub indrumarea noastra foarte atenta ! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani !Solicita acum detaliile necesare la adresa de email : gheorghenecula@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *