STUDIU – Un aliment dulce îmbunătățește performanța cognitivă

STUDIU – Un aliment dulce îmbunătățește performanța cognitivă
STUDIU - Un aliment dulce îmbunătățește performanța cognitivă

Nu că am avea nevoie de mai motive în plus pentru care să consumăm ciocolata, însă, conform unui studiu publicat recent în revista Apettite, consumul de ciocolată îmbunătățește performanța cognitivă.

Pentru a testa rezultatele, cercetătorii i-au supus pe subiecți la un chestionar și au descoperit că o parte consumau ciocolata pe termen lung și de mai multe ori pe zi, iar cealaltă parte nu consuma deloc. Apoi, le-au testat funcțiile cognitive într-o arie largă precum : memorie spațială și organizatorie,  a ține evidența, memoria episodic verbală și memoria în general.

Un compus din ciocolată se pare că acționează și îmbunătățește funcția cognitivă – o combinație de cofeină și theobromină îmbunătățește atenția. Specialiștii sfătuiesc consumatorii să opteze pentru ciocolata neagră, deoarece conține o cantitate mai mare de flavonoizi.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Va invitam sa vizitati libraria noastra virtuala, unde puteti gasi carti din cele mai variate domenii: carte pentru copii, didactice, dezvoltare personala, jurnal, management, maxime, literatura. Pentru a viziona oferta noastra, accesati link-ul: http://www.epublishers.ro/claudiu-neacsu-collaborators/lista-carti-pentru-colaboratorii-dlui-claudiu-neacsu.html , iar pentru eventuale comenzi, adresati-va la adresa de email:
    mihailov_c@yahoo.com sau la numarul de telefon 0732892985

  2. Va invitam sa vizitati libraria noastra virtuala, unde puteti gasi carti din cele mai variate domenii: carte pentru copii, didactice, dezvoltare personala, jurnal, management, maxime, literatura. Pentru a viziona oferta noastra, accesati link-ul: http://www.epublishers.ro/claudiu-neacsu-collaborators/lista-carti-pentru-colaboratorii-dlui-claudiu-neacsu.html , iar pentru eventuale comenzi, adresati-va la adresa de email: ionescu1408@gmail.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *