STUDIU – Un tratament pentru preeclamsie ar putea fi disponibil

STUDIU – Un tratament pentru preeclamsie ar putea fi disponibil
STUDIU - Un tratament pentru preeclamsie ar putea fi disponibil

Preeclamsia este o afecțiune asociată cu sarcina și care se cracterizează prin creșterea rapidă a tensiunii mamei. Hipertensiunea este o complicație întâlnită la peste 10% din sarcinile din lume.

Preeclamsia apare după a 20-a săptămână de sarcină și înainte de data nașterii. Preeclamsia se poate depista prin valorile anormale de proteine în urină. Nedepistată, sarcina se poate pierde în 3 zile. Preeclamsia duce la nașterea prematură a bebelușilor, iar uneori, aceștia nu supraviețuiesc. Cele câteva săptămâni în plus în uter ajută la maturizarea lor și la evitarea complicațiilor.

Tratamentul, care înseamnă administrarea unui medicament în sânge, care să curețe un compus ce cauzează preeclamsia. Sângele va trece printr-un aparat, care va curâța acea substanță și înapoi în corpul femeii.

Cercetătorii au descoperit că după o ședință, sarcina femeii s-a prelungit cu 8 zile, iar după mai multe ședințe cu până la 15 zile

Doctorul Thandani, autorul studiului este mulțumit de rezultate și sfătuiește tinerele mame să își facă controale din timp și să fie atente la semnele organismului.

A.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook