„Sunt plină de vânătăi care apar din senin”

„Sunt plină de vânătăi care apar din senin”
„Sunt plină de vânătăi care apar din senin”

Vă răspunde medicul Valerian Ciubotaru, flebolog la Clinica Medicala Flebestet din Bucuresti

Liviana, 25 de ani: Deși mă feresc cât pot de mult să mă lovesc de obiecte din jurul meu (birou, coțturi de masă etc.), tot am picioarele și mâinile pline de vânătăi. Dacă mă strângi puțin de mână, dacă îmi lipesc piciorul de birou, imediat capăt o vânătaie și nici măcar nu îmi dau seama când apar. Sunt peste tot: pe genunchi, pe tibie, pe șolduri. Nu știu ce înseamnă asta și nici cum pot ameliora problema. Îmi lipseste vreo vitamină, e vreo problema hematologică? Pot să iau vreun medicament?

Apariția „din senin” a vânătăilor nu este o boală în sine, poate fi vorba despre o fragilitate a vaselor de sânge din naștere, poate indica o carență de vitamina C sau de calciu și magneziu sau poate fi efectul secundar al aspirinei în exces, al medicamentelor anticoagulante, dar și al anticoncepționelelor orale.

În principiu, nu trebuie să vă îngrijoratț, dar trebuie să mergeti la un consult medical și să vă faceți niște
teste de sânge.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Enescu Rodica says:

    Petesii,echimoze apar in mai multe boli .Eu am trombocitopenie si mi se intampla acelasi lucru .Mergeti la doctor,nu e de glumit! Am fost diagnosticata cu aceasta boala din 1961, splenectomizata si am avut remisii ,perioade de latenta ,dar manifestarile nu au incetat .Urmez cu prednison de 15 ani,zilnic.Periculoase sunt hemoragiile ,in special cele interne .Cautati-va, cautati-va !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *