Super-alimente care ne ajută să slăbim vara

Super-alimente care ne ajută să slăbim vara
Super-alimente care ne ajută să slăbim vara

Pentru a ajunge și a te menține la greutatea dorită şi pentru o stare bună a sănătăţii, vara trebuie consumate din belşug o serie de alimente de sezon.

Iată topul aliaţilor de vară ai siluetei:

Castravetele – conţine doar 10 calorii pe 100 de grame şi 96% apă, fiind foarte bun pentru hidratare. În plus, conţine fibre, foarte utile pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal.

Pepenele galben (48 de calorii/100 de grame) – este diuretic, bogat în fibre, fiind un laxativ natural foarte eficace. Conţine mult caroten (antioxidant). Bogat în apă, hidratează şi împrospătează organismul.

Ridichile roşii (15 calorii/ 100 de grame) – conţin mult sulf, bun pentru stimularea digestiei, dar şi fibre şi vitamina C.

Piersicile (40 de calorii/ 100 de grame) – sunt hidratante, conţinând 87% apă. Conţin antioxidantul provitamina A şi foarte multe fibre, utile pentru digestie.

Dovleceii (15 calorii/ 100 de grame) – sunt bogaţi în minerale şi oligoelemente, magneziu şi calciu. Conţinutul mare de fibre ajută digestia. A se evita însă combinarea lor cu smântână, de exemplu.

Menta – posedă proprietăţi de stimulare a aparatului digestiv. După o masă copioasă, se recomandă o infuzie de mentă.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

 1. Dintre cele trei, cea din mijloc mi se pare cea mai feminina. De ce? Pentru ca nu are muschii asa de vizibili si are soldurile mai late. Celelalte doua:
  – cea din stanga e prea scheletica si are solduri, coapse inguste
  – cea din dreapta are tesutul adipos mult prea redus si muschii prea vizibili. Ca barbat mi se pare ca acest lucru ii scade din feminitate.

  • Ca femeie, nu ma intereseaza ce crezi tu despre o poza oarecare. De ce? Pentru ca esti un oligofren care sta sa comenteze poza de la articol, ca si cum femeile astea defileaza in fata ta si tu trebuie sa o alegi pe cea mai „reusita”.
   – nu ma intereseaza preferintele tale, n-ai s-o primesti cadou, oricum;
   – gusturile sunt subiective si conformatiile diferite;
   – cine te crezi?
   Ca simplu vizitator, mi se pare ca al tau comentariu iti scade IQ-ul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *