Testul care dezvăluie dacă un infractor va recidiva

Testul care dezvăluie dacă un infractor va recidiva
Testul care dezvăluie dacă un infractor va recidiva

Metoda presupune scanarea creierului prin folosirea rezonanţei magnetice funcţionale.

Cercetătorii au studiat 96 de prizonieri de sex masculin cu puţin înainte ca aceştia să fie eliberaţi din închisoare. Creierele acestora au fost scanate cu un aparat de rezonanţă magnetică funcţională ((fMRI), în timp ce deţinuţii efectuau o serie de activităţi pe computer, pentru care trebuiau să ia decizii rapide şi să îşi controleze reacţiile impulsive.

Scanarea s-a concentrat asupra unei regiuni a creierului numită cortexul cingulat anterior (ACC), o mică zonă din partea anterioară a creierului implicată în controlul mişcărilor şi reglarea altor funcţii cercebrale.

Ulterior, subiecţii au fost urmăriţi timp de 4 ani după ieşirea din detenţie.

S-a constatat că probabilitatea de a fi din nou arestaţi în acest interval era mai mare în cazul celor la care activitatatea ACC fusese mai scăzută în timpul executării sarcinilor ce presupuneau decizii rapide.

La cei la care nivelul activităţii ACC era în jumătatea inferioară a scalei de măsurare, rata re-arestărilor a fost de 2,6 ori mai mare pentru orice fel de delicte şi de 4,3 ori mai mare pentru delicte non-violente, comparativ cu cei care aveau activitate ACC mai intensă.

Corelaţia s-a menţinut chiar şi după aplicarea corecţiilor pentru eliminarea contribuţiei altor factori precum vârsta, abuzul de alcool şi droguri, trăsăturile psihopatice.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. BOZGAN GHEORGHE says:

    O TIMPENIE . Lombroso a masurat si el degetul mare de la 40 de prostituate si a constat ca vreo 30 il avea…scurt. Concluzia lui,femeile cu degetul mare ..scurt devin prostituate

    Infractionalitate isi are fundamentul intr-un complex de factori,unul fiind cel de loc sau timp si nu are legatura cu piticii din creierul cuiva

  2. Se inprastie deja idea lui Obama-constatam cine este predispus sa comita o infractiune,sa recitiveze si in acest fel il ori o putem inchide pe termen nelimitat.Chiar a innebunit lumea de tot.Cine este predispus,dar ce sant acesti domni Zei sa decida si hotarasca soarta omeniri.Prevenim,boli cu antibiotice,prevenim crime cu presupuneri tehnologice si mai prevenim libertatea cu chipul.Frumos viitor pentru cine il accepta.Nu eu.Niciodata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *