TOP 5 cele mai mari temeri ale femeilor legate de sex

TOP 5 cele mai mari temeri ale femeilor legate de sex
TOP 5 cele mai mari temeri ale femeilor legate de sex

Sexul este cea mai eficienta si placuta metoda de eliminare a stresului, si acesta poate reprezenta o sursa majora de nesiguranta pentru multe femei.

Avem temeri legate de cariera, de relatie, de salarii, de prieteni, dar cele mai mari griji care ne macina sunt cele legate de sex, de ce se intampla in dormitor si de sexualitate.

Pentru o femeie, presiunea resimtita pe plan sexual nu se limiteaza doar la cat de competenta este in a satisface un barbat. Pe langa aceasta, propria sexualitate si felul in care arata ridica mult piedici care genereaza lipsa de incredere in sine. Aceste piedici pot fi concretizate in top 5 cele mai mari temeri ale femeilor intre asternuturi:

1. „Nu am orgasm” – incapacitatea de a atinge orgasmul este o problema universala feminina. Studii recente au aratat ca aproximativ 75% din femei nu pot atinge climaxul prin sex vaginal, iar intre 10 si 15% prin nicio forma de sex. Daca orgasmul pare sa „fuga” de tine, ca femeie, ar trebui sa fii constienta ca, potrivit statisticilor, este ceva, din pacate, „normal”. Odata ce elimini toate cauzele medicale care te lipsesc de placerea suprema, stimularea clitoridiana, atat autoefectuata, cat si savarsita de partener, este o metoda buna care optimizeaza sansele de a ajunge pe culmile placerii.

 

2.„Nu arat bine goala” – lipsa de incredere in propriul trup este o alta mare problema feminina, care afecteaza, deseori, si calitatea vietii sexuale. Potrivit psihologului Jennifer Hartstein, 61% din femei se gandesc la cum arata in timp ce fac sex. Daca imagine asupra propriului trup este negativa, este de la sine inteles ca nici placerea sexuala si, in general, viata sexuala nu este implinita. Totodata, un studiu efectuat de „Fitness Magazine” a aratat ca 51% din femei ar renunta la sex pentru un an daca ar reusi intre timp sa slabeasca.

 

Tags: ,
2 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook