Sari la conținut

TOP 7 mituri despre frumuseţe şi adevărul din spatele lor

Vă prezentăm mai jos cele mai vehiculate mituri despre frumuseţe şi adevărul care se ascunde în spatele lor.

 

1. Dacă staţi picior peste picior vă vor apărea varice

FALS. Dacă staţi jos şi puneţi un picior peste celălalt nu vă vor apărea varice, însă dacă staţi în picioare timp îndelungat este posibil să apară acele vene mai pronunţate. Varicele apar de obicei la persoanele care au o predispoziţie genetică şi la cele care stau multe ore în picioare.

Propulsorul sangelui venos din jumatatea inferioara a corpului este reprezentat de contracţia musculară care împinge sângele în vene împotriva gravitaţiei. Iată de ce venele sunt prevăzute cu valve unidirecţionale care să împiedice refluxul sângelui astfel încât acesta să poată fi împins în sus de pompa musculară.

Varicele apar când valvele devin nefuncţionale, ele nu mai pot împiedica scurgerea înapoi a sângelui care este pompat cu greutate în sus şi rămâne mai degrabă blocat în venele superficiale, cum sunt cele de la nivelul membrelor inferioare

2. Celulita nu poate fi eliminată

ADEVĂRAT. Deocamdată nu există nicio metodă prin care să fie eliminată permanent, nici măcar prin liposucţie. Celulita reprezintă acumularea de ţesut adipos (grăsime) subcutanat la nivelul coapselor, şoldurilor şi feselor. Creşterea în greutate poate face celulita mai evidentă, dar aceasta poate fi prezentă si la persoanele slabe, factorul genetic fiind cel mai important.

Puteţi reduce, totuşi aspectul cojii de portocală dacă slăbiţi, prin dietă sănătoasă şi exerciţii fizice. Masajul şi cremele anti-celulitice vă pot ajuta, de asemenea, chiar dacă celulita nu va dispărea definitv va fi mai puţin vizibilă.

3. Dacă vă radeţi părul va creşte mai gros şi mai închis la culoare

FALS. Potrivit experţilor, textura şi culoarea părului nu sunt afectate de epilatul cu lama. Părul este practic mort, iar folosirea aparatelor de ras nu afectează partea activă a parului, şi anume foliculii existenţi în stratul profund al pielii. Când te epilezi cu lama, părul poate părea mai gros deoarece firul de păr se subţiază către vârf, iar atunci când îl tăiaţi de la bază, va rămâne vizibilă partea mai groasă. Ceea ce determină cu adevărat îngroşarea părului este mărimea foliculului din care creşte firul de păr, nicidecum folosirea aparatelor de ras.

4. Dacă vă daţi cu vaselină cosmetică pe faţă, înainte de culcare preveniţi apariţia ridurilor

RELATIV. „Vaselina este puternic hidratantă, pentru că împiedică evaporarea uleiurilor din piele” explică Paul Jarrod Frank, un dermatolog din New York City. Pe măsură ce pielea îmbătrâneşte, işi pierde capacitatea de a reţine umezeala şi devine mai uscată.

„Vaselina poate face ridurile mai putin vizibile, deoarece adăugă umiditate pielii, înmuind ridurile, dar nu poate preveni îmbătrânirea „, adaugă Pinski. Numai o crema cu un ingredient activ dovedit, cum ar fi retinolul, poate stopa apariţia ridurilor. Plus de asta, vaselina este atât de grasă, încât poate crea alte probleme, ca erupţiile sau acneea.

5. Dacă vă ţineţi unghiile date cu ojă mult timp, aceastea se îngălbenesc

ADEVĂRAT. Este adevărat, însă puteţi evita decolorarea unghiilor. Unghiile sunt poroase şi pot uşor absorbi pigmenţii ojelor. Culorile mai închise şi în special roşul au mai mulţi pigmenţi şi de multe ori vă pătează unhiile. Soluţia este să aplicaţi mai întâi pe unghie un lac incolor, după care vă daţi cu oja colorată.

6. Vă puteţi micşora porii pielii

FALS. Este imposibil să modificaţi mărimea porilor pielii, însă îi puteţi face să pară mai mici folosind albuş de ou. ,,Albuşul strânge pielea şi apare iluzia unor pori micşoraţi, însă este un efect temporar”, explică dermatologul Elizabeth McBurney.

Alte trucuri pentru a crea iluzia porilor micşoraţi: alegeţi creme şi fond de ten speciale pentru matifierea porilor dilataţi şi a reduce excesul de sebum, pudraţi zonele cu pori măriţi înainte de aplicarea fondului de ten şi nu aplicaţi bază de machiaj în zonele cu probleme, deoarece poate mări aspectul porilor.

7. Dacă vă epilaţi cu ceară, părul va creşte mai rar

RELATIV.Ceara smulge părul din folicul şi rănind în mod repetat foliculii, în timp (după aproximativ 20 de ani), aceştia vor fi atât de afectaţi încât nu vor mai creşte la loc. Aşa că epilatul cu ceară vă poate menţine pielea fină un timp mai îndelungat decât rasul, dar nu împidică creşterea părului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel