Tot mai multe cazuri de cancer la creier în rândul tinerilor. Când e durerea de cap,un semn de alarmă?

Tot mai multe cazuri de cancer la creier în rândul tinerilor. Când e durerea de cap,un semn de alarmă?
Tot mai multe cazuri de cancer la creier în rândul tinerilor. Când e durerea de cap,un semn de alarmă?

Potrivit șefului Secției de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, col. dr. Marian Mitrică, doctor în științe medicale, în ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidența cancerelor cerebrale și a scăzut vârsta la care acestea apar.

”Nu găsim încă explicație pentru această treabă, dar ceea ce este semnificativ este faptul că a crescut cel puțin cu 30% incidența. Vârstele la care apar aceste tumori sunt din ce în ce mai mici. Vin oameni tot mai tineri, lucru care poate era greu de conceput cel puțin până în anii ’90. Vin oameni de 25 — 26 de ani, decada a treia și a patra de viață. Ceea ce este mai neplăcut pentru noi că aproape 80 — 85% sunt tumori proaste, cu evoluții extraordinar de imprevizibile, cu evoluții foarte agresive, care se termină în perioade foarte scurte cu toate eforturile noastre”, afirmă medicul în cadrul unui interviu pentru Agerpres.

Durerea de cap unul dintre simptome

Simptomele tumorilor cerebrale variaza in functie de tipul si localizarea acestora. Deoarece exista diferite zone din creier ce controleaza diferite functii ale corpului, zona in care este asezata tumora influenteaza modul in care se manifesta simptomele.

Unele tumori insa nu au simptome pana in momentul in care cresc mult in dimensiuni, avand ca rezultat degradarea rapida a starii de sanatate. In schimb, alte tumori pot da simptome ce apar treptat. Ca prim simptom, cel mai frecvent este reprezentat de durerea de cap. De obicei, ea nu cedeaza la remediile obisnuite. Nu uitati: cele mai multe dureri de cap nu sunt corelate cu tumorile cerebrale.

Alte simptome includ: convulsii; schimbari de limbaj, auz si vaz; tulburari de echilibru si de mers; amorteli si furnicaturi in brate si picioare; tulburari de memorie; schimbari de personalitate; imposibilitatea de concentrare; slabiciune intr-o parte a corpului.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

 1. ”Nu găsim încă explicație pentru această treabă…”
  Numarul de telefoane mobile acum 25 ani -0
  Numarul de telefoane mobile azi – 1.5 pentru fiecare „tanar”.

  Rocket science, eh?

  • acces la rmn care diagnosticheaza boala antemortem.

   faptul ca tinerii au inceput sa fie luati in seama cand se plang de dureri de cap, si nu mai sunt trimisi sa se relaxeze sexual (conform taranilor).

   eh???

   PS: inainte se murea de cancer in grajd, ca sa nu indispui restul casei. acum se incearca, si chiar se reuseste tratarea lui. eh??

 2. De unde mai pui ca semnalul este foarte puternic la telefoanele 3G, 4G datorita ratei mari de transfer de date pe care trebuie sa o asigure. Nu va inconjurati de tehnologie decat daca e cu adevarat necesara. Vine cu tot felul de riscuri.

 3. Una din motivele ar fi fi folosirea parfumurilor ieftine si contrafacute in exces cu arome noi si nu se stie din ce sint preparate. La fel si bauturile alcoolizate la moda in combinatii de 8-12 intr-un pahar si multicolore. Produsele de cosmetica la fel au un cuvant de spus ca se ung cu toate alea tinerii sa fie frumoase si sa dispara ridurile si acneele. Curata cu tot feluri de chimicale foarte puternice ca nu se poate apropia de casa cateodata sa fie dezinfectata. Ba solutii de bronzat iarna mai ales sa atraga prin exoticul culorii de piele prin baruri unde e plin de fum de tigara, etc.

 4. Corect Gigi! Conform Wikipedia, la inceputul anilor ’80, America a inceput trecerea masiva de la televiziunea radiodifuzata (cu radiatie prin aer, cu impact asupra sanatatii oamenilor) la televiziunea prin cablu. Din pacate, anii ’90 au adus inversarea acestui lucru prin telefonia mobila. Protestati pe toate caile impotriva telefoniei mobile si intoarcerea la telefonia prin cablu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *