Sari la conținut

Toți cei implicați în accidental aviatic ar fi avut șanse de supraviețuire dacă erau descoperiți mai repede

Profesorul Irinel Popescu, șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Spitalul Fundeni, consideră că persoanele implicate în accidentul aviatic de luni ar fi avut șanse mai mari de supraviețuire dacă se ajungea mai devreme la locul accidentului.

Prof. dr. Irinel Popescu a declarat, referindu-se la accidentul din Munții Apuseni, că dacă cei implicați ar fi avut șansa să fie descoperiți mai rapid de echipele de salvare, „probabil” că toți ar fi fost în viață.

„Dacă ar fi avut șansa să fie descoperiți mai repede, probabil că toți ar fi fost în viață. Cred că erau șanse să fie salvați dacă se ajungea la ei mai devreme”, a spus Popescu.

Referindu-se la studenta care se afla în avion, Irinel Popescu a precizat că nu făcea parte din echipa de prelevare.

Popescu a afirmat că din echipa de prelevare făceau parte medicul Radu Zamfir de la IC Fundeni, medicul Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria”, Valentin Calu de la Spitalul „Elias” și medicul Sorin Ianceu de la Spitalul Oradea.

Referindu-se la momentul accidentului, Irinel Popescu a afirmat că dr. Radu Zamfir i-a transmis foarte șocat, într-o singură frază, că a căzut cu avionul.

Popescu a mai spus că din informațiile sale se pare că cei implicați în accidentul aviatic au văzut elicopterul trimis în căutarea lor, dar cei din aparatul de zbor nu i-au putut vedea pe cei de la sol.

La rândul său, managerul IC Fundeni Carmen Orban a mulțumit tuturor celor implicați în salvarea medicilor. Ea l-a lăudat pe medicul Zamfir, despre care a spus că a luptat în fiecare clipă pentru ca toți ceilalți implicați în accident să fie în siguranță.

Orban a spus că a vorbit cu doctorul Radu Zamfir precizând că se află în stare bună și că dorește ca marți să vină la București.

Pilotul Adrian Iovan, aflat la manșa avionului de tip BN2, care a aterizat forțat în Munții Apuseni a fost găsit decedat de echipajele de salvare ce au ajuns la locul tragediei abia după cinci ore. În ciuda manevrelor de resuscitare, și-a pierdut viața și o femeie, aceasta fiind medic rezident. Au mai fost răniți alți patru medici și copilotul.

Aeronava efectua o cursă umanitară, la bord aflându-se o echipă de medici ce trebuia să ajungă la Oradea, pentru prelevarea unor organe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel