Tratament neobișnuit pentru depresia post-natală: mâncatul placentei

Tratament neobișnuit pentru depresia post-natală: mâncatul placentei
Tratament neobișnuit pentru depresia post-natală: mâncatul placentei

Această modalitate de tratare a depresiei după naștere- placentofagia, cum a fost denumită de medici – a apărut în urmă cu câţiva ani în SUA şi în scurt timp a câştigat din ce în ce mai multe adepte în rândul lăuzelor. Multe femei și chiar vedete apelează la acest tratament considerat revoluționar.

Actrița cunoscută mai ales pentru rolul din serialul „Mad Men” a făcut o afirmație șocantă în timpul unui interviu pentru revista People. January Jones a mărturisit că după ce l-a născut pe băiețelul său Xander a mâncat placenta, foarte bogată în vitamine.

Actrița le-a recomandat tuturor femeilor care nasc să profite de efectul benefic, revitalizant al placentei.

„Am ezitat foarte mult la început, dar suntem singurele mamifere care nu își mănâncă propria placentă. Nu este ceva vrăjitoresc! Le recomand tuturor mămicilor să facă acest lucru”, a spus January Jones, care a născut în luna septembrie a anului trecut.

După modelul actriței, foarte multe femei au apelat la această metodă și au fost extrem de muțumite de rezultate. Toate au declarat că nu s-au confruntat cu depresia și au fost foarte energice.

Jennifer Meyer, o americancă, în vârstă de 28 de ani și-a deschis chiar o afacere în acest “domeniu”: gătește placentele proaspetelor mămici care vor să le mănânce.
“Sunt ca pastilele. Provin din corpul tău, pentru corpul tău. De ce să nu încerci să le mănânci?”, a declarat Meyer, care crede că placenta ajută la atenuarea depresiei postnatale, la sporirea producției de lapte matern, la tonifierea uterină și la recâștigarea unor nutrienți pierduți în perioada sarcinii.

 Lynnea Shrief o mămică de 29 de ani spune că la nașterea primului copil s-a confruntat cu depresia și acum conduce o organizație care le îndrumă pe femei să-și folosească placenta pentru tratarea depresiei post-natale.

,,La nașterea celui de-al doilea copil am luat o bucată din placentă și am ținut-o un timp în gură după care am înghițit-o. Apoi soțul mi-a făcut un suc din placentă din care am băut și eu și fiica mea mai mare, iar efectele au fost uimitoare. Am tăiat apoi restul placentei în bucățele mici pe care le-am congelat,” povestește Lynnea.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. scarbosenie says:

  cum sa nu ne bata dumnezeu ….sunt oameni bolnavi in lumea asta…………..trist

 2. De ce sa mai gindim ???,face pisica sau ciinele asa ,adica maninca placenta ,s-o faca si pemeia,linge iapa minzul dupa fatare sa-l linga si femeia copilul si tot asa ar fi dupa mintile bolnave a americanilor bolnavi psihic .
  Este adevarat ca femeile in perioada cit sunt insarcinate duc o viata mai sedentara,dupa nastere stau mai mult cu cel mic fara sa socializeze si fac depresii,caderi,dar pina sa manince placenta este deja o chestie patologica ,un pas pina la canibalism.
  Cum de nu se ia atitudine impotriva acestor aberatii nu pot intelege.Cind vii cu argumente -mincarea placentei stimuleaza lactatia mamei este echivalenta cu linsul vitelului de catre vaca sau alt mamifer care isi curata puiul ca n-are cum sa-l spele ca sanu se imputa secretiile pe blanita lui si sa-l imbolnaveasca,sa nu aiba de ce se pune musca. Cred ca americanii in prostia lor se intorc spre animalitate .

 3. pe vedete nu le da inteligenta afara din casa…. iar cele care le imita au creierul si mai neted decat vetedele:))….

 4. Pofta buna, eu m-am roit de aici !

 5. Imi pare rau, ceea ce postati dvs aici este ingrozitor. Ar trebui sa filtrati subiectele. Va sfatuiesc sa va recuperati puterea de judecata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *