Trei ciuperci cu proprietăți anticangerigene dovedite

Trei ciuperci cu proprietăți anticangerigene dovedite
Trei ciuperci cu proprietăți anticangerigene dovedite

Proprietățile vindecătoare ale ciupercilor sunt cunoscute de secole. Medicina tradițională chineză, de exemplu, recomandă consumul anumitor ciuperci pentru a trata boli precum cancerul, diabetul și hipertensiunea.

Iată trei ciuperci care potrivit cercetărilor, sunt eficiente în tratarea cancerului:

Shiitake

Este cea mai cultivata ciuperca medicinala din lume, fiind foarte apreciata chiar si pentru gustul sau, in gastronomia japoneza. Shiitake contine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale, saruri organice si aminoacizi esentiali.

Este o ciupercă brună care crește în pădurile din Estul Asiei. În Japonia este un simbol al longevității. Pe lângă faptul că este bogată în magneziu și vitaminele din complexul B, shiitake este și o sursă importantă de antioxidanți care luptă împotriva cancerului. În plus, conține și letinan, un beta glucan care stimulează sistemul imunitar să producă anumite proteine care combat cancerul, potrivit Sloan-Kettering Cancer Center.

Este un bun protector al fica­tului, întărindu-i func­ția de dezinto­xicare. Scade nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale. Și este un anti-fungic re­du­tabil, recomandat în cazul infecțiilor cu candida.

Maitake

Maitake este o ciupercă brună care crește în Japonia și în America de Nord la baza stejarilor.

Faima ei s-a răspândit la nivel mondial la începutul anilor ’80, când specialistul Hiroaki Namba, de la Facultatea de Farmacie din Kobe, a început să stu­dieze cu atenție acțiunea diferitelor ciuperci. A ajuns treptat la concluzia că poli­zaharidele existente în Mai­­take au o structură uni­că, având cele mai vi­guroase efecte anti-tumo­rale dintre toate ciupercile. În 1984, dr. Namba a izo­lat și pa­tentat din pulberea de Maitake Fracția D, o for­mă standardizată a com­pușilor polizaharidici, care oferă o mai bună precizie de do­zare.

Fracția D extrasă din aceste ciuperci are darul extraordinar de a lupta cu tumora indirect, întărind sistemul de apărare al organismului, împiedicând celulele încă sănătoase să se transforme în celule canceroase, prevenind me­ta­­stazele (migrarea celulelor canceroase în corp) și inhibând sau încetinind creșterea tumorii (carcino­geneza).

Reishi

E considerată de mii de ani ciuperca nemuririi. În ultimele decenii, cerce­tătorii au descoperit di­verși constituenți bioac­tivi, cu o gamă variată de acțiuni, in­cluzând creș­terea func­­țiilor imu­ne. Reishi sprijină siste­mul cardio­vascular, scade colesterolul și ten­siunea arterială și pro­tejează inima.

Nu este eficientă de una singură împotriva can­cerului, pen­tru rezul­tate antitu­mo­rale cres­cute este fo­losită în asociere cu alte plante și ciuperci medicinale. Ac­ționează bine ca anti­alergic (inhibă eliberarea hista­minei) și în proble­mele virale sau bacte­riene (sprijină organis­mul bolnavilor de SIDA, previne reci­diva her­pe­sului, luptă împotriva sinu­zitelor sau infecțiilor auriculare). După 6-8 săptămâni de folosire, în cazul pacienților cu hepatită C, s-a observat o îmbu­nătățire con­siderabilă a stării ficatului.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

 1. ati „”uitat”” pe cea mai importanta:ROYAL AGARICUS!!!!
  dat un clic pe google,sau va pot spune eu din experienta mea cu aceste ciuperci.sant in viata datorita lor.

  • „Sunt in viata datorita lor” Poti fi te rog mai concis(a). Sotul meu a fost diagnostict in urma unui RMN cu o posibila tumare craniana. As vrea sa stiu exact la ce te referi cand spui ca ti-a salvat viata? Ai invins cancerul?

   Astept vesti, te rog, sunt disperata

 2. Foarte fain articolul, dar cipercile sunt in Asia de Est si noi in Romania. Cum ajungem la ele? Se pot cultiva ? O face deja cineva, si articolul pregateste terenul pentru vanzari bune ? Sunt informatii inutile daca produsul nu este accesibil. Pe o planeta din constelatia Andromeda exista o plata cu frunze miraculoase care vindeca orice boala si prelungeste viata oricui cu 781,54 %. E cam departe ? Tzeapa !!!!
  Intzeleptzita

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *