Trei metode surprinzătoare care vindecă dependența de fumat

Trei metode surprinzătoare care vindecă dependența de fumat
Trei metode surprinzătoare care vindecă dependența de fumat

Psihologii și medicii pneumologi spun că vremurile moderne cer abordări moderne de tratament a fumătorilor înrăiți. Printre soluțiile-minune se numără, culmea, și Facebook-ul.

 1. Schimbați-vă rutina. Dacă obișnuiți să fumați imediat după cina, spre exemplu, planificați-vă în loc o activitate plăcută, precum o plimbare de 20 de minute sau vă puteți distrage atenția spălând vasele. În perioadele când vă „arde buza”, încercați să mâncați un fruct, o legumă și beși un pahar cu apă rece ca gheața. Toate aceste obiceiuri noi vă vor ține departe de tentație, spune Ruth Quillan Wolever, PHD, psiholog al Consorțiului Academic de Sănătate din SUA, care insistă mult asupra meditației timp de 10-15 minute zilnic.
 1. Combinați metodele clasice. Studiile arată că persoanele care combină două metode de tratament au de două ori mai mult succes. Plasturii cu nicotină, guma de mestecat, inhalatoarele pot reduce gratual consumul de nicotină. Stați însă departe de țigările electronice, care transformă nicotina în vapori inhalabili, doar că fără chimicalele din fumul de tutun. Cu toate astea, „aparatele” de fumat îmbolnăvesc plămânii, irită căile respiratorii și conșin chimicale cauzatoare de cancer, arată Norman Edelman, medic al Asociației Americane de Plămâni.
 2. Caută colegi de suferință pe rețelele de socializare precum Facebook. Cercetările arată că grupurile de suport sunt la fel de eficiente precum consilierea psihologică față în față, crede Scott Mcintosh, specialist în dependența de tutun
  Andreea Ciulac

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. efumatorul says:

  statistic, cei care s-au lasat de fumat folosind tigara electronica sunt de 2-3 ori mai multi de cat cei care au reusit asta prin alte metode.
  Vaporii rezultati in urma incalzirii lichidului sunt vapori de apa cu arome si glicerina. Sunt la fel de cancerigeni ca monoglutamatul de sodiu din ORICE SALAM cumparat de la hipermarket….
  O alta minciuna e ca toate tigarile electronice contin nicotina.
  FALS. exista elichide fara nici o urma de nicotina.
  Tigarile electronice au cel mai mare succes impotriva fumatului pentru ca permit cel mai eficient control al dozei de nicotina, implicit al dpendentei de fumat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *