Sari la conținut

Trei soluții naturiste pentru răcelile de vară

Ai răcit în plină vară? Nu e de mirare. Mai ales dacă ai stat în bătaia aerului condiționat fixat la o temperatură foarte scăzută, sau nu ai putut rezista în fața unei înghețate-gigant ori a unei băuturi cu gheață, sau ai dorit cu orice preț să te răcorești într-un bazin cu apă rece.
Ei bine, nici vara nu scăpăm de cele peste 200 de virusuri care sunt responsabile de viroze respiratorii. Acestea se află în circulație pe tot parcursul anului. E adevărat că ne îmbolnăvesc mai frecvent în sezonul rece, pentru că frigul și umezeala sensibilizează mucoasa nazală, însă nici vara nu suntem scutiți de acest pericol. Diversele metode la care apelăm pentru a ne răcori pe timp de caniculă conduc la creșterea receptivității mucoasei respiratorii față de aceste virusuri, pregătind terenul pentru instalarea virozelor estivale.

Inflamațiile faringelui – în topul simptomelor

Deși au o evoluție relativ ușoară, răcelile de vară trebuie tratate cu seriozitate, mai ales în cazul copiilor. Dacă iarna ne așteptăm oricând la gripă sau alte viroze, vara de cele mai multe ori suntem luați prin surprindere de simptomele răcelilor. Medicii spun că dominante în sezonul cald sunt infecțiile la nivelul faringelui. Acestea debutează brusc prin stare generală afectată, febră, nas înfundat, dureri de cap și mai ales dureri de gât. Cum putem trata aceste probleme? La fel ca și în cazul celor din timpul iernii, ar fi nevoie de ceaiuri, antitermice, frecții, inhalații. Dar cum putem face toate acestea când afară sunt 35 de grade Celsius? Soluția salvatoare vine din farmacia naturii. Există 3 uleiuri din plante medicinale care se dovedesc de mare ajutor pentru calmarea gâtului iritat, dar și pentru stimularea sistemului imunitar.

Uleiuri binefăcătoare pentru gât

Iată care sunt proprietățile terapeutice ale uleiurilor de gălbenele, de cătină și de bergamotă:

  1. Uleiul de gălbenele – are efect antiinflamator și acțiune antialergică. Reduce durerea, oprește răspândirea infecției, reduce mâncărimea, îndepărtează disconfortul la înghițire și accelerează procesul de vindecare.
  2. Uleiul de cătină – are efect antibacterian și antiinflamator, stimulează procesul de regenerare. Acționează asupra bacteriilor, reduce durerea și răspândirea infecției, reduce edemul, senzația de mâncărime, îndepărtează disconfortul la înghițire.
  3. Uleiul de bergamotă – stimulează imunitatea și acționează ca un agent de răcire. Reduce disconfortul la nivel local și accelerează procesul de regenerare a mucoasei respiratorii.

Ce pot face împreună uleiurile de gălbenele, de cătină și de bergamotă?

  1. Protejează și umidifică mucoasa respiratorie
  2. Stimulează imunitatea și ne ajută să învingem virusurile și bacteriile
  3. Diminuează inflamația și îndepărtează durerea de gât
  4. Asigură vindecarea rapidă
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: