Uită tot ce știai, vinul roșu te poate ajuta să ai un zâmbet strălucitor

Uită tot ce știai, vinul roșu te poate ajuta să ai un zâmbet strălucitor
Uită tot ce știai, vinul roșu te poate ajuta să ai un zâmbet strălucitor

Imediat după cafea, vinul roșu este considerat de stomatologi o adevărată calamitate pentru dantură, cauzând pete inestetice.

Dar noile descoperiri științifice arată contrariul. Vinul roșu, se menționează într-un studiu recent apărut în Jurnalul de Agricultură și Chimie Alimentară din SUA, poate preveni cariile.

Cercetătorii au crescut culturi de diferite tipuri de bacterii responsabile pentru afecțiunile dinților și apoi le-au scufundat în mai multe lichide, printre care și vinul roșu. Au observat mai apoi că acete bacterii au fost pur și simplu dizolvate de licoarea lui Bahus.

„Acest studiu arată că vinul roșu poate fi folosit în produsele de igienă dentară. Are o substanță activă care, împreună cu antioxidanții ucide bacteriile din gură”, explică Gary L. Glasband, dentist celebru din California.

Pe de altă parte, cercetătorii nu au putut să treacă peste faptul că vinul pătează dantura și spun că oamenii trebuie să aleagă: fie beau doar la ocazii, fie îl consumă în mod regulat și vor avea dinți sănătoși, dar pătați.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Intradevar vinul rosu te face sa fii stralucitor.Dupa primul pahar de vin rosu ochii sut primii care stralucesc. dupa al doilea pahar , ochii sunt de-a dreptul scanteietori.dupa al treilea pahar incepi sa fii stralucitaor in intregime, iar dupa al patrulea pahar te crezi Basescu insusi.Se zice ca un student merge le examen dupa ce a trecut pe la un bar si si-a facut curaj cu 2 pahare de vuin rosu. In timpul examinarii profesorul satisfacut de raspunsurile studentului , observa ca ii scainteiaza ochii, si ii spune: domnule , vad ca iti scainteiaza ochii puternic . eu stiu numai doua cauze pentru acest fenomen. Ori ai baut ceva alcool ori esti foarte destept. dumneata unde te incadrezi?Iar studentul raspunde : In ambele situatii domnule profesor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *