Uleiul de cocos îmbunătăţeşte funcţiile tiroidei. Iată şi alte benficii uimitoare

Uleiul de cocos îmbunătăţeşte funcţiile tiroidei. Iată şi alte benficii uimitoare
Uleiul de cocos îmbunătăţeşte funcţiile tiroidei. Iată şi alte benficii uimitoare

Uleiul de cocos presat la rece se foloseşte atât extern, cât şi intern. Este recunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce pentru sănătate, fiind un aliat de încredere şi în curele de slăbire.

Bun pentru tiroidă

S-a dovedit că uleiul de nucă de cocos stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide şi creşte nivelul de energie al organismului, ceea ce ajută corpul să scape de grăsimea nedorită şi să mărească masa musculară.

Te ajută să slăbeşti

Favorizează digestia şi împiedică depunerile de grăsime. În 13 grame de ulei de cocos găsim 119 calorii, o valoare identică cu cea regăsită şi în uleiul de măsline.

Ideal pentru podoaba capilară

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai hrănitoare produse pentru păr. El asigură o gamă variată de proteine esenţiale necesare hrănirii podoabei capilare şi, de aceea, e folosit în foarte multe produse pentru îngrijirea părului. După ce v-aţi spălat pe cap, turnaţi în palme ulei de cocos, frecaţi scalpul până simţiţi că se încălzeşte uşor şi apoi aplicaţi şi pe păr. Acoperiţi-vă cu un prosop înmuiat în apă fierbinte şi stors bine şi staţi aşa 15 minute, apoi clătiţi.

Vindecă rănile
Atunci când este aplicat pe tăieturi sau pe zgârieturi, uleiul de cocos formează un strat fin, care protejează rana de praful, de bacteriile şi de virusurile din exterior. Totodată, grăbeşte vindecarea, accelerând procesul de refacere a ţesuturilor afectate. Pe deasupra, miroase mult mai bine decât orice cremă sau unguent aţi cumpăra de la farmacie.

Alungă stresul
Aţi avut o zi grea la serviciu? Calmaţi oboseala psihică aplicând ulei de cocos în zona frunţii şi a cefei, masând cu mişcări circulare. Aroma naturală a cocosului, benefică în scăderea nivelului de stres.

Contribuie la absorbţia nutrienţilor
Grăsimile saturate din uleiul de cocos au proprietăţi antibacteriene ce distrug paraziţii şi ciupercile care cauzează indigestii şi alte probleme legate de digestie, cum ar fi sindromul colonului iritabil.
Grăsimile din acest ulei ajută, de asemenea, la o mai bună absorbţie a vitaminelor, mineralelor şi aminoacizilor.

Combate eczemele
Vreţi să arătaţi ca şi cum abia v-aţi întors de la o şedinţă de cosmetică sau de la o oră de yoga? Uleiul de cocos face minuni, ca hidratant, pentru toate tipurile de piele, dar în special pentru cele uscate şi îmbătrânite, pe care le face să arate proaspete şi cărora le redă strălucirea. Totodată, uleiul de nucă de cocos ajută la reducerea ridurilor fără să provoace vreo iritaţie, aşa cum de multe ori se întâmplă cu cremele din comerţ.
Uleiul acesta poate fi de ajutor şi atunci când pielea se confruntă cu probleme precum psoriazisul, dermatite ori eczeme. Nu e de mirare că este folosit în mod frecvent ca ingredient în unele dintre cele mai scumpe produse de îngrijire a pielii.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Voi ce măști de păr folosiți acasă? Eu le ador pe cele cu ulei de cocos: http://goo.gl/toQuDy.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *