Un aliment din cămara tuturor românilor poate vindeca cele mai crunte boli

Un aliment din cămara tuturor românilor poate vindeca cele mai crunte boli
Un aliment din cămara tuturor românilor poate vindeca cele mai crunte boli

Michael Pollan, un controversat autor american de cărți de nutriție și profesor în Jurnalism de Mediu la Universitatea din California, susține că alimentele bogate în probiotice, precum murăturile sau lactatele, pot vindeca infecții și chiar obezitatea.

De ani buni, microbiologiștii au descoperit că 90% din organismul uman este alcătuit din bacterii, iar nouă din zece celule din corp nu sunt umane ci aparțin acestor specii microbiale, cele mai multe regăsindu-se în intestine, „celula de bază” a imunității. Pornind de la această ipoteză, Michael Pollan, alături de câțiva specialiști gastroenterologi au dezvoltat o teorie conform căreia, cu cât ne hrănim cu mai multe bacterii prietenoase, cu atât vom fi mai sănătoși și chiar mai supli.

Raționamentul lui Pollan este simplu: “Bacteriile din intestine produc vitamine esențiale, precum vitamina K sau B și mulți alți compuși capabili să regleze apetitul și mecanismul de depozitare a grăsimii pe corp”.

Autorul își argumentează raționamentul cu ajutorul unui experiment recent, în cadrul căruia cercetătorii le-au transferat câtorva șoareci de laborator bacterii de la alți șoareci grași, dar și de la animale mai slabe. În primul caz, s-a observat o creștere bruscă în greutate, iar în al doilea, o slăbire spectaculoasă, dovedind că există bacterii nocive și bacterii folositoare.

Iar probioticele fac parte din rândul celor bune și se găsesc în murături, brânză, iaurt, pâine, oțet, sos de soia și chiar bere

„Problema este că alimentația modernă hrănește doar coloniile de bacterii din tracul superior, unde mâncarea este mărunțită și procesată pentru a fi absorbită, nelăsând mare lucru pentru tractul digestiv”, spune Stephen O’Keefe, gastroenterolog la Universitatea din Pittsburg.

Potrivit lui, acesta este și motivul pentru care oamenii suferă de boli de inimă, cancer sau diabet. Suplimetarea probioticelor ar putea reversa acest proces, întărind sistemul imunitar, reducând inflamația și eliminând riscul unor afecțiuni grave precum sindromul colonului iritabil sau unele tipuri de cancer.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

9 Comments

 1. Muraturi zilnic doamnelor si domnilor si nu uitati sa va inregistrati pe lista de asteptare a transplanturilor de rinichi cand incepeti cura. Pofta buna!

 2. avem 90% bacterii!!!… pai apa si restul unde au disparut.

  • Pai si bacteriile sunt compuse din apa, ca orice organism viu.

  • 90% ca numar de celule vs numar de bacterii, nu ca volum sau greutate a lor. In plus, ca si celulele umane, bacteriile contin o mare cantitate de apa.

 3. ce ai aratat tu in poza nu este un aliment probiatic ci unul sterilizat unde nu mai exista nici picior de microorganism

 4. Si sarea sau condimentele din muraturi ?
  Sunt foarte bune pentru circulatia singelui si a tensiunii..
  Nu doctore ?

 5. flora bacteriana are ea rol in sinteza de k si b12 si descompunere,precum si inhibitia dezvoltarii altor bacterii potential patogene,dar efect direct pe depozitul de grasimi nu am auzit sa aiba.si chiar de ar avea,flora bacteriana trebuie sa se dezvolte controlat,nu e ca si cum daca am avea ma multe bacterii am fi mai sanatosi;si in plus,orice exces in organism sanatos,are parte de compensare,deci castravetii murati la greu probabil o sa te faca sa te pi si la greu sau cv .

 6. acesti ,,doctori sunt platiti gras ,sa nenoroceasca omenirea ,huo ,rusine !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *