Un doctor celebru de la noi explică MOTIVELE pentru care facem această BOALĂ

Un doctor celebru de la noi explică MOTIVELE pentru care facem această BOALĂ
Un doctor celebru de la noi explică MOTIVELE pentru care facem această BOALĂ

Dr. Dan Cheţa, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof. Dr. N. Paulescu” explică motivele pentru care facem diabet

„În principiu, diabetul zaharat are două mari tipuri de cauze: cele genetice, moștenim de la părinți anumite predispoziții, nu este neapărat să facem și boala , și pe acest fond se adaugă cauzele de mediu. Printre factorii de mediu se numără stilul de viață negativ al omului modern.  Felul în care trăim astăzi determină ca predispoziția să fie împinsă înainte, în loc să fie oprită. Pe de o parte moștenim, iar pe de altă parte ajutăm și noi prin felul în care trăim. În primul rând este vorba de alimentația nesănătoasă. Mâncăm mai mult decât trebuie în condițiile actuale și adeseori consumăm alimente dăunătoare”, explică prof. dr. Dan Cheţa,  de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”

Sedentarismul este al doilea factor după alimentație. Stresul, fumatul, noxele de toate felurile, excesul de medicamente, dereglările psihologice, toate acestea influențează modul de viață al omului contemporan  mai explică dr. Cheța.

Tags:
Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. „un doctor celebru”….
    Asta cum se numeşte?
    Bunicul mi-a spus că e publicitate mascată şi e infracţiune prin presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *