Paraguayo, fructul exotic care se găsește în magazinele de la noi, detronează piersica românească. Ce are atât de special

Paraguayo, fructul exotic care se găsește în magazinele de la noi, detronează piersica românească. Ce are atât de special
Paraguayo, fructul exotic care se găsește în magazinele de la noi, detronează piersica românească. Ce are atât de special

Arată ca niște gogoși portocalii, netede și au călătorit până la noi tocmai din Spania, unde sunt cunoscute sub denumirea de paraguayos. Românii le-au numit piersici plate și, în ciuda prețului destul de piperat, nutriționiștii spun că merită încercate. Sunt mai dulci decât piersicile de la noi, mai mici, cât să-ți încapă în căușul palmei, și nici nu dau la fel de multă aciditate la stomac.

Deși aceste fructe cresc în China încă de la începutul secolului XIX, străinii au început să le cultive din anii 2000, iar de atunci delicatesele au inundat piețele din toată lumea. În 2005, au devenit populare printre copiii britanicilor, care le luau drept gogoși, dar și datorită cojii netede, fără puf, cum au piersicile obișnuite.

Adulții care le-au încercat spun că piersicile plate au un gust deosebit, cu tentă de migdale, că lasă mai puțină zeamă și că pulpa se desprinde ușor de coajă, lucru care exclude efectul de “mâini lipicioase”.

Specialiștii merg chiar mai departe, adăugând că piersicile plate sunt mai scăzute în acid, ceea ce la face mai “prietenoase” cu stomacul. De altfel, ele sunt recomandate pacienților suferinzi de colon iritabil, cărora puful piersicilor normale le declanșează usturime, arsuri și dureri.

Andreea Ciulac

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

  1. piersica romaneasca nu are inlocuire,e o zana a fructelor, are parfum, culoare,savoare,substante hranitoare

    paraguayos sunt piersici calcate de tavalug,

    e drept ca se desprind usor de sambure,dar tot piersici este,

    cumparati produse made in romania si paraguayos pentru proba.lasatzi fitzele, cumparam fructe si legume straine si uitam sa le apreciem pe cele de acasa si facem venituri pentru straini

    • Ămm unora le face bine , ai mancat ananas ? Nu e chiar „made in romania ” dar e bun si e sanatos si daca ura ta pentru straini e asa mare incat sa nu vrei sa cumperi o piersica ca sa le faci venit e trist …

  2. parintii mei au fost hortiviticoli toata copilaria mea am petrecut-o prin livezile ingrijite de priceperea lorin domeniu ,,,am mancat si eu piersici din astea turtite care la supermarchet se vand cu 15 000 ,,bucata ,,,deci o ineptie ,,,cat despre piersicile de la noi din anii 73—80,,,aveau cam acelasi gust si mama le numea piersici cu pulpa galbena la fel ca astea din pozadar si cele pulpa alba care aveau mai putina dulceata si un altfel de parfum,,,dar noi romanii mancam cu poala atunci fructe romanesti gustoase si chiar exportam dar nu ca acuma cand sunt culese inainte de coacere si nu au nici un gust ,,,si la fel si pentru cele pe care le importam degeaba sunt moi findca sunt coapte pe drum si nu au gustul de piersica cum il stiu din copilaria mea ,,,pacat nu?/

  3. Prostii…..cică sunt scumpe….eu le—am luat mai ieftine decât cele româneşti . 3 lei / kg

  4. Cate aberatii pe netul asta…sunt 4-5 lei/kg…nu stiti ce sa mai inventati. Rusine!!!!

  5. Titina Nica Ţene says:

    In piata sunt cu 8/9 lei. Alaturi la aprozar 3/4 lei kg. Azi am luat pentru prima data sunt delicioase

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *