Un fruct popular, arma secretă împotriva bolii Alzhemer

Un fruct popular, arma secretă împotriva bolii Alzhemer
Un fruct popular, arma secretă împotriva bolii Alzhemer

Rodiile pot împiedica răspândirea bolii Alzheimer, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Huddersfield. Punicalaginul, o substanță pe care o conțin rodiile, previne inflamația, un proces care distruge celulele creierului.

Experții speră că descoperirea ar putea fi de ajutor și în tratarea altor afecțiuni asociate cu inflamația, precum artrita reumatoidă și boala Parkinson.

Se estimează că în jur de 270.000 de români suferă de diverse forme de demenţă  șiconform unui nou studiu publicat în revista medicală Neurology, cazurile de Alzheimer s-ar putea tripla până în anul 2050.

Echipa de cercetători a realizat mai multe teste pentru a verifica efectul punicalaginului asupra celulelor creierului prelevate de la şoarecii de laborator.

Rezultatele studiului au demonstrat eficienţa punicalaginului asupra reducerii inflamaţiei. Însă înainte de începe testele pe oameni, cercetătorii spun că e nevoie de continuarea lucrărilor pentru a stabili doza optimă de substanţă. Până atunci, autorii studiului recomandă sucul de rodie în calitate de tratament adjuvant.

23 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook