APROAPE DE VINDECAREA AUTISMULUI? Un medicament va fi testat pe oameni după ce a funcționat cu succes în cazul șoarecilor

APROAPE DE VINDECAREA AUTISMULUI? Un medicament va fi testat pe oameni după ce a funcționat cu succes în cazul șoarecilor
APROAPE DE VINDECAREA AUTISMULUI? Un medicament va fi testat pe oameni după ce a funcționat cu succes în cazul șoarecilor

Medicamentul denumit suramină se folosește deja în Africa pentru a trata boala somnului iar testele preliminare pe rozătoare au demonstrat că pot ameliora și simptomele autismului.

Medicamentul poate corecta 17 tipuri de anomalii legate de autism, inclusiv problemele de comportament social.

,,Descoperirile noastre sugerează că autismul apare din cauză că celulele rămân blocate și nu reușesc să comunice între ele ceea ce poate poate împiedica dezvoltarea funcțiilor creierului. Clasa de medicamente pe care o folosim are rolul de a restabili comunicare normală între celule,” explică profesorul Robert Naviaux.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică şi este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea ‘centrală’ din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de tulburări din spectrul autismului-TSA (‘autism spectrum disorders’), alături de Sindromul Asperger şi Tulburările pervazive de dezvoltare –nespecificate altfel, denumite şi autism atipic.

La nivel internaţional un copil dintr-o sută este diagnosticat cu autism. În România, nu există o evidenţă exactă, însă oficial sunt aproximativ de 6.000.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. Iar neoficial sunt peste 30.000 de copii cu TSA….

 2. Autismul este urmare a vaccinului.Cind veti vedea copii cu autism fara vaccin puteti sa ma contraziceti.Doamne da ceva ptr. vindecarea acestor inocenti copii. Unul din 80 in US

 3. Florin Herban - nutritionist Hunedoara says:

  AUTISMUL… mens sana doar in corpore sano

  ” O persoana se va face bine,
  atunci cand se va fi saturat sa fie bolnava.”

  Lao Tse

  Autismul, definit prin sintagma ” tulburari pevazive de dezvoltare” si ” cu cauza necunoscuta „, este o stare patologica care daca in trecut era considerata rara, la ora actuala inregistreaza, conform ultimelor stastici, o crestere ingrijoratoare a cazurilor in randul copiilor mici si care afecteaza implicit si familiile acestora. Prin mentinerea autismlui la conditia de boala incurabila, desi se vindeca de peste 25 de ani, s-au creeat premisele necesare si suficiente dezvoltarii unor terapii interminabile care aduc castiguri celor care le aplica insa nu si celor care le suporta.
  Cei autorizati la nivel mondial, si care au aruncat autismul in aria psihologicului si a afectiunilor neurologice, vin in intampinarea acestei afectiuni cu o armata de specialisti si cu o oferta generoasa de terapii, unele mai ineficiente decat celelalte, terapii foarte costisitoare pe care se insista cu incapatanare si pe care lumea occidentala, care le-a experimentat cu mult timp inaintea noastra, le-a abandonat tocmai din cauza ineficientei lor, a lipsei rezultatelor, oricat de mult s-au straduit cei implicati. Spre dezamagirea celor implicati in astfel de terapii, autismul nu se vindeca cu picturi, povestiri, saltimbanci, animale, etc. si nici cu psihologi si logopezi. Copiii cu autism, mai intai trebuiesc adusi in starea naturala de echilibru fizic, echilibru care cuprinde in mod obligatoriu, nu numai conditia exterioara, cat mai ales si fara echivoc echilibrul fizic interior, in acest sens fiind necesara corectarea dezechilibrelor celulare. Abia dupa aceea, cand echilibrul fizic intern va fi restabilit, va fi binevenita interventia psihologului, logopedului si a celorlati terapeuti, pentru o recuperare cat mai rapida a autistului. Mens sana in corpore infirmos nu se poate, asa cum se incearca sa se demonstreze, in cazul autismului la ora actuala, de catre medicina alopata, lucru care nu este de mirare intrucat medicina alopata cu asta se ocupa – cu tratarea simptomului. Psihologul, logopedul si ceilalti terapeuti, au nevoie de un pacient care sa receptioneze ceea ce ei ii transmit si care sa poata prelucra informatia, altfel munca lor este platita degeaba. Cand se va intelege acest lucru, autismul va deveni o amintire.
  Pana atunci insa, toate acestea nu vor fi decat mari amagiri si dezamagiri, timp pierdut ( care nu se mai intoarce ), bani multi risipiti si copii care nu vor iesi niciodata din starea de autism, asa precum putem vedea in jurul nostru, cand de fapt pe acesti copii ii despart de starea de vindecare, cateva luni de zile de tratament apropriat.

  Un om informat va sti, atunci cand va vrea sa se vindece, ceea ce trebuie sa faca.

  Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.

  • monica grosu says:

   D-le Herban , daca stiti mai multe pentru a ajuta un copil cu autism va rog sa ma contactati pe adresa de mail. monicagrosubv”yahoo.com multumesc!

  • Madalina Dogaru says:

   Domnule Florin Herban, dacă știți de existența vreunui tratament care VINDECĂ autismul, vă rog frumos (aș putea spune în numele a mii de părinți disperați) să-l faceți public aici sau, dacă preferați așa, pe e-mail, la adresa monicony@yahoo.com. mulțumesc anticipat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *