Un produs folosit frecvent de femei şi ocazional de bărbaţi poate cauza cancer

Un produs folosit frecvent de femei şi ocazional de bărbaţi poate cauza cancer
Un produs folosit frecvent de femei şi ocazional de bărbaţi poate cauza cancer

Indiferent cum alegi să-ţi vopseşti părul, acasă sau la saloanele de înfrumuseţare care folosesc produse profesionale scumpe, riscul e la fel de mare.

Substanţele chimice din vopeaua de păr permanentă, pot interacţiona cu fumul de ţigară sau alţi poluanţi din aer, dând naştere unora dintre cele mai puternice substanţe cancerigene.

Avertizarea vine din partea oamenilor de ştiinţă de la Green Chemicals care au făcut o analiză a ingredientelor din produsele de colorare a părului. Potrivit experţilor, aminele secundare care se găsesc în toate vopselele de păr permanente pot penetra pielea şi rămân pe păr săptămâni întregi, luni sau chiar ani. În timp, pot interacţiona cu fumul de ţigară şi astfel se formează substanţe otrăvitoare denumite N-nitroamine. N-nitroaminele cauzează cancer şi utilizarea lor în produsele cosmetice a fost interzisă, însă ele pot apărea singure în urma unei simple reacţii chimice.

Vopseaua de păr a fost asociată mai multor tipuri de cancer, printre care cel de sân, de ovare, de creier şi leucemie.

,, Momentan nu ştim exact care este cantitatea de N-nitroamine produsă sau care este gradul de toxicitate a acestor compuşi, însă există un potenţial pericol, “ explică profesorul David Lewis.  

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

7 Comments

 1. Este f interesant articolul. Intrebarea ar fi: vopseaua de par pe baza de plante are aceleasi riscuri?, ma vopsesc in fiecare luna si ma intereseaza…..m-a c-am ingrijorat articolul asta.
  Multumesc

 2. Este f interesant articolul. Intrebarea ar fi: vopseaua de par pe baza de plante are aceleasi riscuri?, ma vopsesc in fiecare luna si ma intereseaza…..m-a c-am ingrijorat articolul asta.
  Multumesc

 3. Cumparati Produse Bio Prietenoase Cu Organismul Si Mediul Inconjuratir :)

 4. Cumparati Produse Bio Prietenoase Cu Organismul Si Mediul Inconjurator :)

 5. Nu-mi fac probleme ca eu nu interactionez cu fumul de tigara.

 6. Hahahahaha! Vopseluri de par chimice se folosesc de pe vremea egiptenilor. Astea moderne se folosesc de 100 de ani. Tot ce au putut scoate „cercetatorii” a fost ideea ca nu se stie daca e asa sau nu, dar banuim ca sunt periculoase? Si ce se intampla cu fremeile care nu fumeaza si nici nu stau in medii inecate in fum?

 7. Hahahahaha! Vopseluri de par chimice se folosesc de pe vremea egiptenilor. Astea moderne se folosesc de 100 de ani. Tot ce au putut scoate „cercetatorii” a fost ideea ca nu se stie daca e asa sau nu, dar banuim ca sunt periculoase? Si ce se intampla cu fremeile care nu fumeaza si nici nu stau in medii inecate in fum?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *