Usturoiul amestecat cu lămâie, remediu miraculos

Usturoiul amestecat cu lămâie, remediu miraculos
Usturoiul amestecat cu lămâie, remediu miraculos

Atât usturoiul cât și lămâia sunt recunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare. Ambele au proprietăți antiinflamatorii și conțin antioxidanți puternici care ajută la menținerea sănătății inimii și a întregului organism. Sunt foarte eficiente și în scăderea colesterolului și a hipertensiunii, de asemenea, prin curățarea vaselor de sânge.

Rețeta

Ingrediente:

  • 4 căpățâni de usturoi
  • 4 lămâi cu tot cu coajă
  • 3 litri de apă fiartă

Indicații

Usturoiul decojit și tăiat împreună cu lămâile tăiate se pun în apă fiartă. Pune apoi în blender ca să obții o pastă. După ce s-a răcit pune amestecul într-un recipient de sticlă și păstrează-l la frigider.

Cum se folosește

Începe cu o doză mică (1-2 linguri) de treo ori pe zi înainte de masă și crește doza până ajungi la 50 ml. Cura trebuie ținută 40 de zile pe an.

Cum funcționează tratamentul

Usturoiul a fost întotdeauna apreciat pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii, atât prin scăderea nivelului de colesterol (LDL) rău cât și prin creșterea nivelului de colesterol (HDL) bun. Acesta curăță eficient vasele de sânge și previne acumularea de plăci care pot duce la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.

Lămâile, deși acide au, de fapt, un efect alcalin asupra organismului și acest lucru poate ajuta inima, de asemenea. Alcalinitatea ajută la reducerea nivelul de inflamatie cardiacă, un factor de risc pentru bolile de inimaă, și antioxidanții naturali din lămâie protejează inima împotriva stresului oxidativ.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Ceva nu-I in regula cu articolul asta. In primul rind din 3 litri de apa si 4 lamii si 4 usturoi nu ai cum sa obtii o pasta sub nici o forma. Acidul citric din lamii ramine acid, deci nicodata nu va deveni baza (sau alcalin) in organism. Pe motivele astea eu nu as urma sfatul acesta. Dar, si lamiile si usturoiul pot avea proprietati benefice deci consumul lor merita.

  2. Ador si una si alta dar n-as pierde timpul cu acest amestec.
    Nu l-as putea duce spre gura lingura cu papara asta!!! suna respingator, defapt eu nu-mi pun nici in farfurie mancarurile una peste alta sa se atinga, daca vreau sos, pun separat. Doar eu amestec ceva daca vreau ca si la gatit, doar tocanita intr-o cratita iar legumele in alta, pilaful este exceptie.
    Eu mananc zilnic o lamaie fara alte aditive decat taiat felii subtiri, cu coaja cu tot,dar fara seminte, nu vad rostul de pus in apa calda si sfarimat dar cu usturoi in nici un caz!!! Dar si ustuoir mananc destul, poate nu zilnic, ca mai mananc si ceapa cruda si ridichi, ardei gras rosu si verde.
    Mujdei am in frigider mereu in caz ca vreau sa mananc langa gratar sau alta carne, cartofi prajiti sau peste iar daca nu s-a terminat din borcan in 2-3 zile, il pun in mancare. Mananc de obicei de cine paine prajita cu usturoi frecat mult pe ambele parti si unt iar daca ma ustura prea tare manac si castraveti verzi/proaspete sau ardei rosu. Acum o sa pun la murat felii de radacina de ginger cu catei de usturoi in otet de orez cu foi de dafin, piper boabe, sare si o lamaie mica intreg, il intep cu o andrea sa iasa suc din ea.

  3. Voi incerca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *