Usturoiul reduce aproape la jumătate riscul de cancer

Usturoiul reduce aproape  la jumătate riscul de cancer
Usturoiul reduce aproape la jumătate riscul de cancer

O cercetare a specialiștilor chinezi de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din provincia Jiangsu arată că usturoiul consumat timp îndelungat previne cancerul, dar și alte boli cronice.
Cercetătorii consideră că beneficiile aduse de usturoi se datorează unei substanțe numite alicină, care are proprietăți puternic antimicrobiene. Alicina nu numai că reduce inflamațiile, dar previne și distrugerea celulelor de către radicalii liberi. Un număr de 1.424 de persoane bolnave de cancer și 4.500 de adulți sănătoși au participat la acest studiu, care s-a desfășurat între 2003 și 2010. Rezultatele au arătat că usturoiul încorporat în alimentație reduce cu 44% riscul de a face cancer la nefumători și cu 30% la persoanele care fumează. Studiul a fost publicat în revista „Cancer Prevention Research”.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

  1. Cat usturoi trebuie consumat ?
    Ce cantitate si pe ce perioada ?

  2. Prostalaii de la uniunea europeana ( Fostul Imperiu de Apus) au vrut sa interzica cultivarea usturoiului – deoarece contine o puternica otrava pentru organism – ARSENIC.

  3. consum usturoi de cativa ani ca sa previn racelile din sezonul rece(3-4 luni); in acea perioada, sera,inainte de culcare tai in cateva bucatele unul sau doi catei de usturoi(romanesti) si ii inghit cu putina apa-pt ca astfel nu miroase. Efectul e sigur si nu am mai fost racit de ani buni. Banuiam ca usturoiul are multiple calitati si efecte si asupra altor afectiuni.

  4. BOZGAN GHEORGHE says:

    China este cel mai mare producator de USTUROI din lume,90 % din cantitatea de usturoi de pe piata romanesca vine din China . Deci,usturoiul vindeca tot,ba creste si dimensiunea penisului

  5. Dar cum facem sa scapam de mirosul neplacut pe care il emanam si dupa 2zile si ii tine pe ceilalti la distanta??Oricat te speli cu pasta de dinti tot mirosim!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *