Vaccinurile, cea mai bună invenție a omenirii sau otravă curată? PLUS: Povestea brașovencei care refuză să își vaccineze copiii!

Vaccinurile, cea mai bună invenție a omenirii sau otravă curată? PLUS: Povestea brașovencei care refuză să își vaccineze copiii!
Vaccinurile, cea mai bună invenție a omenirii sau otravă curată? PLUS: Povestea brașovencei care refuză să își vaccineze copiii!

Cristina Lica

Vaccinarea a stârnit cele mai mari controverse din istoria medicinei. În timp ce Internetul e plin de povești cu părinți distruși, cazurile de copii grav afectați de „înțepături” se caută cu lupa în tratate.
Deşi susţin că e o isterie artificial creată, medicii admit că vaccinarea ridică anumite semne de întrebare.
Începutul isteriei
Cele mai controversate vaccinuri sunt ROR, ce oferă protecție împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului, și vaccinul pentavalent, care protejează împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei. Ele au fost asociate cu explozia de autism din anii ’50-’60, perioadă care se corela cu începutul campaniei de imunizare, în SUA. În Japonia, primul copil diagnosticat cu autism s-a născut în 1945, perioadă ce a coincis cu programul obligatoriu de vaccinare impus de americani. În 1962 ia naştere la Londra prima Asociaţie a părinţilor cu copii autişti. Acolo, numărul bolnavilor era mai mic decât în SUA, explicaţia fiind aceea că în Anglia, vaccinul nu era obligatoriu.
Efectele au fost puse pe seama a două substanțe: tiomersal (mercur) și aluminiu. Studiile au dovedit că în părul copiilor autişti, concentraţia de mercur era mai mare decât la cei sănătoşi, semn că metalul se acumula în organism. OMS a interzis tiomersalul, dar nu de tot.
Răceală, nu autism
Medicul de familie Călin Ciubotaru susţine însă că beneficiile acestor vaccinuri sunt mai mari decât riscurile.  „Rujeola se complică în peste 10% dintre cazuri cu encefalite cu rată mare de mortalitate. În schimb, vaccinul dă cel mult o răceală şi encefalite mai mult în literatură”. În cazul vaccinului pentavalent, reacţiile adverse sunt locale. Și profesorul Marian Neguţ spune că teoria autismului nu se susține, „dacă ar fi să comparăm câți oameni s-au vaccinat și câți suferă de această boală. Risc neurologic există la cel antirabic”.

Aluminiul poate bulversa imunitatea
O teorie mai plauzibilă în accepţiunea medicilor este cea potrivit căreia stimularea excesivă a imunităţii prin vaccinuri ar fi responsabilă pentru rata mare de boli autoimune.
„Avem mult mai frecvent decât înainte cazuri de lupus, poliartrite, scleroză multiplă. Ce-i drept, înainte erau și subdiagnosticate, dar rămâne un dubiu – n-or fi oare de vină vaccinurile?”, se întreabă medicul Călin Ciubotaru. Ipoteza este susţinută de epidemiologul Marian Neguţ. „Suprastimulările imunologice se realizează fie cu nişte antigeni, fie cu virusuri vii care modifică activitatea celulelor. Acestea ar putea să declanșeze un proces autoimun de lungă durată. În principiu, vaccinurile cu virusuri vii (anti-rujeolic, HPV, herpetic, poliomielitic în unele cazuri) ar putea creşte acest risc. Ele au însă avantajul că sunt mult mai eficiente decât cele cu virusuri moarte”.
Ingredientul suspectat că întoarce imunitatea împotriva noastră este aluminiul, folosit ca adjuvant în două treimi din vaccinurile de pe piaţă.
Avantajul lui este că favorizează o producţie mare de anticorpi, adaugă medicii.

„Vaccinurile  se fac cam la un an, iar efectele adverse sunt, de regulă, imediate, pe când autismul este di­agnosticat la 3-4 ani”.    
Călin Ciubotaru, medic de familie

Vaccinurile cu virusuri vii (anti-rujeolic, herpetic, HPV, poliomielitic în unele cazuri) ar putea declanșa un proces autoimun de lungă durată.


Prof. dr. Marian neguț,
epidemiolog

 Se poate refuza vaccinarea
Părinții pot refuza vaccinarea copiilor, însă trebuie să dea o declarație pe proprie răspundere. „Niciun act medical nu poate fi efectuat fără acord. Teoretic, ar putea exista o problemă la înscrierea copilului la grădiniță sau la școală, dar nu am auzit să fi fost refuzuri ferme”, mai spune medicul Ciubotaru, care afirmă că în 12 ani a avut doar două refuzuri la vaccinare.

BCG-ul danez, la fel de sigur ca cel românesc
^ Cel mai recent scandal a fost cel legat de vaccinul care protejează de TBC, importat din Danemarca. De la începutul lui 2011, au fost raportate peste 100 de reacții adverse severe, mult mai multe decât în anii în care s-a folosit vaccin produs la Institutul Cantacuzino. A fost vorba în principal de ganglioni inflamați, tratați chirurgical în unele cazuri. La sfârșitul lui 2012, Ministerul Sănătății a decis să sisteze campania de vaccinare cu BCG de import. Aceasta a fost reluată după ce experții OMS s-au pronunțat că efectele adverse sunt în limita permisă, iar multe operații nu erau necesare. Vaccinul danez este la fel de eficient precum cel românesc, dar are o reactivitate mai mare, iar medicii încurajează administrarea lui la nou-născuți.
Vaccinul anti-HPV, cele mai mari prejudecăți

^ Vaccinarea împotriva HPV de acum cinci ani a fost, de departe, cel mai răsunător eșec al Ministerului Sănătății. Trei milioane de euro s-au cheltuit de pomană. Studiile au confirmat însă că acesta este sigur pentru sănătatea fetițelor, scăzând riscul de a face cancer de col uterin mai târziu, în viață. Din această primăvară, vaccinarea s-ar putea relua printr-un program pilot  susținut de Ministerul Sănătății și Fundația Renașterea. Președinta Societății Naționale a Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, a declarat deja că se vor implica în această campanie. În Romania, 40.000 de femei au cancer de col uterin, iar 3.000 de cazuri noi sunt depistate în fiecare an.

Antigripalul, eficient și nu prea

În ciuda avertizărilor, românii, inclusiv personalul medical, nu mai sunt interesați să se vaccineze împotriva gripei. Oamenilor le este frică de reacții adverse sau pur și simplu consideră că vaccinul nu are niciun efect, lucru confirmat parțial de medici. „Dezinteresul față de vaccinul antigripal este firesc, având în vedere cât s-a exagerat cu mediatizarea. În plus, acesta asigură protecția împotriva unor tulpini virale care au circulat în sezonul trecut, pe când gripa are o mare variabilitate. Când suferă mutații majore, apar epidemii mari. Asta înseamnă că vaccinul are un grad de eficiență relativ scăzut”, consideră medicul de familie Călin Ciubotaru. O altă teorie a fost aceea că vaccinurile care s-au făcut în pandemie pot avea efecte severe în timp. „Nimic mai fals. Efectele sunt imediate, nu la câțiva ani de la imunizare”, conchide medicul de familie.

O mamă curajoasă: „Nu am medic de familie și nu mi-am vaccinat copiii”

Cu riscul de a-și pune familia și nu numai în cap, Ditta Depner nu a dorit să-și vaccineze copiii de 2 ani, respectiv 4 luni. Nici măcar medic de familie nu au, iar în caz de răceală sau orice altceva, apelează cu încredere la doctorul familiei, care este un homeopat.
„Teoria vaccinurilor e depășită!”
Ditta nu are studii medicale, este economistă la bază, dar e doxă de informații despre vaccinare și maternitate. Ține cursuri prenatale la o clinică în Brașov și este doula, adică face travaliul mai ușor femeilor care nasc.  „Nu vreau să mă bat cu nimeni, vreau doar să mi se dea dreptul de a alege să nu vaccinez. Inclusiv soțul meu s-a mirat când i-am spus că nu vreau să vaccinăm copiii, dar a fost de acord cu decizia mea după ce s-a informat și a văzut nenumărați copilași vaccinați veșnic bolnăviori”.
Copiii ei, în schimb, sunt sănătoși tun și crede că asta se datorează faptului că nu i-a vaccinat. Principiul vaccinării e fondat pe o teorie greșită, consideră mămica. „Inclusiv Pasteur, despre care se spune că e tatăl vaccinării, ar fi recunoscut înainte să moară că teoria lui despre infecții e eronată. Eficacitatea vaccinurilor a fost testată acum 50 de ani, pe un număr mic de oameni. Pe această teorie se bazează întreaga medicină”.
Și inutile, și periculoase
Ditta crede că vaccinurile bulversează imunitatea perfectă  a copiilor. „E bine să-i lăsăm să treacă prin bolile copilăriei. Am citit despre copii vaccinați care au făcut forme mai grave ale unor boli simple precum rujeola, rubeola etc.” Dintre toate efectele secundare, cel mai mult au speriat-o cazurile de autism. „Am cunoscut mulți bolnavi, chiar în rândul prietenilor. O cunoștință care își vaccinase în primă fază fetița, s-a oprit  după ce copilul a asurzit și va lua tratament toată viața”.
Violeta, în schimb, regretă că nu și-a vaccinat băiatul. „La trei ani, am fost cu el la dentist, unde a contractat virusul hepatic B. Nu fusese vaccinat, deși i-ar fi prins bine”.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

23 Comments

 1. mare-i gradina says:

  Autismul apare in cazul copiilor cu tati peste 50 de ani si in cazul expunerii mamelor gravide la campuri electromagnetice. Recent au fost descoperite si modificari genetice care o genereaza, sunt in curs de validare. Diagnosticarea in concomitanta cu inceputul vaccinarii, sau al medicinei moderne? Aterioscleroza, depozite de calciu, tumori s-au descoperit si in corpurile mumificate, car au trait acum mii de ani. Rezultatul nevaccinarii este ca, de la cca 200 de pacienti pe an cu boli cu complicatii mortale in Anglia s-a auns la 30000 in 2012, cu sute de decese. Bolile autoimune si Aluminiul? In fiecare zi introducem mai mult aluminiu in organism cu roll-ul de dat sub brat. Jumatati de adevaruri puse cap la cap utilizand partea adormita a creierului…

  • Rapid au aparut si denigratorii (de profesie, se pare), celor care au avut curiozitatea intelectuala de a chestiona practica criminala a introduceii unui amestec toxic de mercur, aluminiu, formaldehida, precum si virusi/bacterii asortate, direct in organism, trecand peste barierele sistemului imunitar. Ce cale mai eficienta de a-l compromite in mod iremediabil sa existe?

   Adevarul e ca parintii constieni, nu isi vaccineaza copiii. Nu o fac din ignoranta, ci din contra, pentru ca s-au informat. Cunosc destui doctori care intre 4 ochi au admis ca nu isi vaccineaza nici ei copiii.

   Autismul nu exista in sanul comunitatilor Amish din SUA, care din principiu religios, nu isi vaccineaza copiii. De fapt aceia, sunt cei mai sanatosi si frumosi copii pe care ii puteti gasi pe coninentul nord-american.

   Ca sa scurtez povestea, exista un blog exceptional cu materiale in limba romana. Vorbesc fireste despre NUVACCINURILOR. Dati o privire, nu veti regreta.

   Chiar astazi stirile informeaza ca vaccinul „anti-gripal” produs de Glaxo Smith Kline, a provocat narcolepsie in randul copiilor.

   Parerea mea este ca dupa studierea faptelor, numai un idiot iremediabil nu va pricepe care este politica vaccinurilor si adevaratele lor efecte asupra sanatatii.

  • Barbatul meu avea 26, eu 29 cand am conceput copilul. Care, apropo, s-a nascut perfect normal. L-ati rezolvat voi, medici de doi bani si companii producatoare de medicamente. Vaccineaza-te tu si cu portia pe care refuz sa i-o fac copilului meu. Asa, n-o sa te imbolnavesti nici dupa ce te reincarnezi! SPOR!

 2. Legatura dintre vaccinuri si autism a fost deja debunked, e doar un studiu facut aiurea, cu rezultate viciate intentionat de cel care l-a facut (Andrew Wakefield).

  Ce mama! Nu numai ca nu face vaccinuri copiilor, dar se bazeaza pe homeopatie, alta pseudo-sttinta. Probabil ca daca boala copiilor sa agraveaza, da fuga si la vreun preot, numai la medic sa nu ajunga.

 3. Vai de mine cata ignoranta la dna. aceea Ditta. Are un comportament psihotic. E rupta complet de realitate. Sa fie fericita daca copii ei nu vor veni in contact cu virusi de rujeola, TBC sau mai rau poliomielita ca altfel va fi vai s-amar.

  Arugmentele ei sunt puerile. Eu am un prieten care o fetita de un an si un pic. I-a facut toate vaccinurile. Cred ca vreo 13 in total. Nu a fost bolnava o zi. Si e expusa mereu ca merge la cresa unde mereu sunt copii bolnavi cu fel de fel de virusi.

  Dna Ditta are copiii sanatosi pentru ca acum inca nu vin in contact cu alte persoane/copii, dar sa vezi cand o sa inceapa sa-i duca la gradinita sau scoala. Sa vezi atunci imbolnaviri si virusi dupa virusi. Imunitatea naturala e un mit. Corpul pana nu vine in contact prima oara cu un virus nu stie sa faca anticorpi impotriva lui.

  Dar no, asa e cu oamenii care citesc 2 sau 3 articole si cred ca stiu medicina cat un doctor care a facut 5 ani de facultate si 4 ani de rezidentiat. Iar argumentul cu Pasteur care recunoaste nu stiu ce pe patul de moarte mi se pare absolut halucinant. Dar d-lor noi de Pasteur vorbim aici? De la el s-au facut milioane de studii si cercetari pe imunologie. S-au facut experimente, s-au demonstrat teorii, s-au eradicat boli mortale prin vaccinare. Hai sa fim seriosi. Unei astfel de persoane ignorante ii dam noi atentie? E chiar culmea.

  • Domnule, cred ca nu intelegeti problema, dar poate veti face asta cand veti fi parinte (deduc din mandria cu care dati exemplu „un prieten” care are un coppil de un an… deci vorbiti doar din auzite). Daca fetita respectiva nu s-a imbolnavit pana la un an, nu inseamna ca e sanatoasa pe viata. Ca sa nu mai zic ca teoria dvs este subreda… ganditi-va ca si ceilalti copii din cresa au exact aceleasi vaccinuri facute, ca doar sunt obligatorii, si totusi spuneti ca ei sunt vesnic bolnavi, cu un virus sau altul… Poate, intr-adevar, multi dintre noi reusim sa trecem peste aceste vaccinuri si nu ni se intampla nimic grav, dar -CA PARINTE- este oare asa usor sa accepti riscurile la care iti expui copilul in momentul in care te duci cu el la vaccin??? Esti pregatit sa te duci cu el sanatos la medic fara sa stii daca in urma vaccinului va mai trai sau va mai fi la fel de sanatos? Poti sa iti supui copilul la mutilare cand stii ca poate dezvolta autism dupa un vaccin? Acesti copii nu vor putea avea o viata normala, toata viata vor avea nevoie de cineva care sa aiba grija de ei…si ganditi-va ca voi, parintii, imbatraniti, va imbolnaviti si o sa muriti… Cine o sa poata sa aiba grija de acest suflet amarat dupa aceea??? De ce sa nu am eu dreptul, ca parinte si datator de viata al acelui copil, sa decid pentru el daca va face sau nu vaccin??? Eu vreau ca ai mei copii sa aiba o viata frumoasa, implinita, sa aiba un rol in societate,sa fie fericiti…NU sa ajunga o leguma si sa fie toata familia distrusa doar fiindca m-a obligat cineva din exterior sa-mi intoxic copilul cu mercur, formaldehida si alte substante oribile… Asta e tot ce vreau: fiecare sa-si vada de viata lui si sa lase si celorlalti dreptul de a decide cum cred mai bine pentru proprii copii !!!

 4. Intr-adevar, mare-i gradina Domnului cand te gandesti ca cei care sustin cu indarjire ca vaccinurile sunt bune (ignorand cu maxima nepasare cazurile din ce in ce mai numeroase de imbolnavire a copiilor vaccinati tocmai impotriva bolii pe care au facut-o dupa vaccinare) refuza sa explice de ce NIMENI nu raspunde in cazul copiiilor morti dupa vaccinare (a se vedea, de exemplu, cazurile de anul trecut din Japonia si din Anglia) sau a copiilor imbolnaviti tocmai din cauza vaccinului (cel mai recent caz de la noi il reprezinta cei 10 bebelusi care au facut TBC ganglionar tocmai dupa ce au fost vaccinati). Va rog sa-i intrebati pe sustinatorii vaccinurilor de ce nu raspunde nimeni pentru aceste cazuri de imbolnavire sau chiar de deces din moment ce ei sustin cu atata indarjire ca vaccinurile sunt atat de bune. Probabil ca in conceptia acestor sustinatori ai vaccinurilor, acesti copilasi cu sanatatea distrusa de vaccinuri sau chiar ucisi intra la categoria “pagube colaterale”, nu-i asa?

  Acea mama este o mama responsabila, dl Vlad. Este responsabila pentru ca se informeaza si nu permite unor medici sa le inoculeze copiilor sai un complex de chimicale despre care nici un medic nu ofera explicatii a caror veridicitate sa poate fi verificata. Care este efectul Thiomersalului asupra organismului uman? Nici un medic sau aparator al vaccinurilor nu va va raspunde deoarece nu au nici un interes s-o faca. De ce in Germania thiomersalul este interzis, in schimb la noi sunt acceptate vaccinurile cu aceasta substanta? Iarasi nu vi se va oferi nici un raspuns, mai ales ca cei care recomanda vaccinarea stiu foarte bine ca vorbim despre un business de multe, foarte multe miliarde de dolari anual (asa zisele vaccinuri gratuite sunt achizionate de fiecare Stat in parte din banii contribuabililor).

  Mai tineti minte mizeria de campanie cu asa zisa gripa porcina? Mai tineti minte cum dl Streinu Cercel a incercat intr-un mod cat se poate de mizerabil sa manipuleze romanii, amenintandu-ne ca in Romania vom avea peste 20.000 de morti daca nu ne grabim toti sa ne vaccinam ca prostii pt ca asa zicea domnia sa? Mai tineti minte de asemenea mizeria media creata cu ocazia asa zisei epidemii de gripa aviara? Cui au folosit toate aceste minciuni? Noua, romanilor obisnuiti, in nici un caz nu ne-au folosit.

  Oameni buni, nu mai acceptati tot ce vi se spune fara sa va informati mai intai. Eu nu va vorbesc aici despre teoria conspiratiei, oameni buni. Eu va vorbesc despre setea animalica de bani a unora, va vorbesc despre marile concerne care castiga enorm de pe urma acestor vaccinuri.

  Cand vorbim despre vaccinare trebuie sa fim constienti ca este cat se poate de posibil ca cei care incearca sa ne convinga de „beneficiile” lor sa fi fost cointeresati financiar de reprezentantii in Romania ai producatorilor acelor vaccinuri. Amintiti-va, va rog, de scandalul care a avut loc anul trecut din cauza faptului ca s-a descoperit cum recomandau medicii si farmacistii medicamentele pacientilor lor. Nu le recomandau in functie de calitatea lor si de efectele benefice asupra sanatatii pacientilor, ci in functie de COMISIONUL pe care il primeau din partea producatorilor/importatorilor/distribuitorilor acelor medicamente. Asta am ajuns noi pentru multi din industria medicala, niste numere (si nu fiinte) generatoare de profit pentru ei.
  Sanatatea noastra a ajuns sa fie privita, de catre multi dintre cei care activeaza in acest domeniu, doar ca un mijloc de a castiga bani, cat mai multi bani cu putinta. Iar acest gen de indivizi, care nu dau 2 bani pe sanatatea noastra, incearca sa ne convinga ca e bine sa ne vaccinam copiii fara sa ne informam. E suficient sa-i credem pe ei pe cuvant si „totul va fi bine”. Asa au crezut romanii si pe cei care le spuneau „dormi linistit, FNI vegheaza!”. Si intr-adevar au vegheat cei de la FNI…..au vegheat la inselarea si jefuirea celor care au avut incredere in ei.

  Pana cand veti mai avea incredere in cei care va cer sa le acordati increderea dvs fara sa va informati si sa actionati in cunostinta de cauza? Va rog, informati-va cat puteti de mult pe tema vaccinurilor si a efectelor adverse ale acestora. Un punct de start in acest efort de documentare il poate reprezenta si cartea doamnei dr Christa Todea Gross – „Vaccinurile : preventie sau boala”, carte care poate fi citita gratis la urmatoarea adresa : http://www.ortodoxiatinerilor.ro/resurse/Vaccinurile-preventie-sau-boala.pdf

  Aveti grija de dvs si de copiii dvs, aveti grija la alimentatia dvs si a celor mici si faceti tot ce va sta in putinta pentru a va creste imunitatea dvs si a copiilor dvs pe cai naturale. Acest lucru nu inseamna ca cei care nu se vaccineaza nu se pot imbolnavi, acest lucru inseamna insa ca organismul celor care nu se vaccineaza are mai multe sanse sa lupte cu succes impotriva unei boli decat o are un organism deja plin de chimicalele continute in vaccinuri si, de multe ori, suprastimulat imunologic (ceea ce creste foarte mult riscul aparitiei bolilor autoimune si reducerea capacitatii sistemului imunitar de a mai raspunde cu succes la noi boli).

  Pana la urma decizia apartine fiecaruia dintre noi, dar ar fi bine ca acest tip de decizie sa fie luata in deplina cunostinta de cauza, dupa o informare cat mai serioasa si nu doar pe baza recomandarilor si/sau presiunilor unora.

 5. Intr-adevar, mare-i gradina Domnului cand te gandesti ca cei care sustin cu indarjire ca vaccinurile sunt bune (ignorand cu maxima nepasare cazurile din ce in ce mai numeroase de imbolnavire a copiilor vaccinati tocmai impotriva bolii pe care au facut-o dupa vaccinare) refuza sa explice de ce NIMENI nu raspunde in cazul copiiilor morti dupa vaccinare (a se vedea, de exemplu, cazurile de anul trecut din Japonia si din Anglia) sau a copiilor imbolnaviti tocmai din cauza vaccinului (cel mai recent caz de la noi il reprezinta cei 10 bebelusi care au facut TBC ganglionar tocmai dupa ce au fost vaccinati). Va rog sa-i intrebati pe sustinatorii vaccinurilor de ce nu raspunde nimeni pentru aceste cazuri de imbolnavire sau chiar de deces din moment ce ei sustin cu atata indarjire ca vaccinurile sunt atat de bune. Probabil ca in conceptia acestor sustinatori ai vaccinurilor, acesti copilasi cu sanatatea distrusa de vaccinuri sau chiar ucisi intra la categoria “pagube colaterale”, nu-i asa?

  Acea mama este o mama responsabila, dl Vlad. Este responsabila pentru ca se informeaza si nu permite unor medici sa le inoculeze copiilor sai un complex de chimicale despre care nici un medic nu ofera explicatii a caror veridicitate sa poate fi verificata. Care este efectul Thiomersalului asupra organismului uman? Nici un medic sau aparator al vaccinurilor nu va va raspunde deoarece nu au nici un interes s-o faca. De ce in Germania thiomersalul este interzis, in schimb la noi sunt acceptate vaccinurile cu aceasta substanta? Iarasi nu vi se va oferi nici un raspuns, mai ales ca cei care recomanda vaccinarea stiu foarte bine ca vorbim despre un business de multe, foarte multe miliarde de dolari anual (asa zisele vaccinuri gratuite sunt achizionate de fiecare Stat in parte din banii contribuabililor).

  Mai tineti minte mizeria de campanie cu asa zisa gripa porcina? Mai tineti minte cum dl Streinu Cercel a incercat intr-un mod cat se poate de mizerabil sa manipuleze romanii, amenintandu-ne ca in Romania vom avea peste 20.000 de morti daca nu ne grabim toti sa ne vaccinam ca prostii pt ca asa zicea domnia sa? Mai tineti minte de asemenea mizeria media creata cu ocazia asa zisei epidemii de gripa aviara? Cui au folosit toate aceste minciuni? Noua, romanilor obisnuiti, in nici un caz nu ne-au folosit.

  Oameni buni, nu mai acceptati tot ce vi se spune fara sa va informati mai intai. Eu nu va vorbesc aici despre teoria conspiratiei, oameni buni. Eu va vorbesc despre setea animalica de bani a unora, va vorbesc despre marile concerne care castiga enorm de pe urma acestor vaccinuri.

  Cand vorbim despre vaccinare trebuie sa fim constienti ca este cat se poate de posibil ca cei care incearca sa ne convinga de „beneficiile” lor sa fi fost cointeresati financiar de reprezentantii in Romania ai producatorilor acelor vaccinuri. Amintiti-va, va rog, de scandalul care a avut loc anul trecut din cauza faptului ca s-a descoperit cum recomandau medicii si farmacistii medicamentele pacientilor lor. Nu le recomandau in functie de calitatea lor si de efectele benefice asupra sanatatii pacientilor, ci in functie de COMISIONUL pe care il primeau din partea producatorilor/importatorilor/distribuitorilor acelor medicamente. Asta am ajuns noi pentru multi din industria medicala, niste numere (si nu fiinte) generatoare de profit pentru ei.
  Sanatatea noastra a ajuns sa fie privita, de catre multi dintre cei care activeaza in acest domeniu, doar ca un mijloc de a castiga bani, cat mai multi bani cu putinta. Iar acest gen de indivizi, care nu dau 2 bani pe sanatatea noastra, incearca sa ne convinga ca e bine sa ne vaccinam copiii fara sa ne informam. E suficient sa-i credem pe ei pe cuvant si „totul va fi bine”. Asa au crezut romanii si pe cei care le spuneau „dormi linistit, FNI vegheaza!”. Si intr-adevar au vegheat cei de la FNI…..au vegheat la inselarea si jefuirea celor care au avut incredere in ei.

  Pana cand veti mai avea incredere in cei care va cer sa le acordati increderea dvs fara sa va informati si sa actionati in cunostinta de cauza? Va rog, informati-va cat puteti de mult pe tema vaccinurilor si a efectelor adverse ale acestora. Un punct de start in acest efort de documentare il poate reprezenta si cartea doamnei dr Christa Todea Gross – „Vaccinurile : preventie sau boala”, carte care poate fi citita gratis daca cautati pe google ortodoxiatinerilor+vaccinuri.

  Aveti grija de dvs si de copiii dvs, aveti grija la alimentatia dvs si a celor mici si faceti tot ce va sta in putinta pentru a va creste imunitatea dvs si a copiilor dvs pe cai naturale. Acest lucru nu inseamna ca cei care nu se vaccineaza nu se pot imbolnavi, acest lucru inseamna insa ca organismul celor care nu se vaccineaza are mai multe sanse sa lupte cu succes impotriva unei boli decat o are un organism deja plin de chimicalele continute in vaccinuri si, de multe ori, suprastimulat imunologic (ceea ce creste foarte mult riscul aparitiei bolilor autoimune si reducerea capacitatii sistemului imunitar de a mai raspunde cu succes la noi boli).

  Pana la urma decizia apartine fiecaruia dintre noi, dar ar fi bine ca acest tip de decizie sa fie luata in deplina cunostinta de cauza, dupa o informare cat mai serioasa si nu doar pe baza recomandarilor si/sau presiunilor unora.

 6. vaccinurile sunt o mizerie… bagati in copii mizerie cu buna stiinta

 7. Nu toate sunt o mizerie. Cand vrei sa eradichezi o boala serioasa, ca polio, sau rujeola. Cand esti muscat si faci antirabicul, nimani nu neaga utilitatea vaccinelor in cazurile astea. Chiar si antitetanosul e un vaccin.

  Cred ca problema reala sunt cocktailurile si numarul exrtrem de mare de vaccinuri. S-a ajuns la peste 50
  Unele sunt experimentale, iar efectele lor pe termen lung insuficinet studiate.

  In realitate, nu exista studii care sa compare incidenta imbolnavirilor banale la copii vaccinati si nevaccinati. Pentru ca nu exista interes financiar. Dar informatia (anectodotical evidence) pare a fi ca sistemul imunitar este slabit la copi cu vaccinuri, ca sunt mai predispusi la infectii si imbolnaviri. Sistemul lor imunitar pare a fi obosit.

  In cazul uni copil nevaccinat intre copii vaccinati, mai exista si marele beneficiu ca beneficiaza de „herd imunity” dar acest beneficiu se pierde in cazul cand tot „cardul” este nevaccinat.

 8. Jenant acest articol, in care se incurajeaza comportamentul iresponsabil al unor parinti care nu isi vaccineaza copii, fara sa se explice detaliat riscurile la care ii expun, dar plin de informatii false despre vaccinare. doctorulzilei.ro ar trebui sa se numeasca vraciulzilei.ro

 9. andrei_fodor says:

  Intr-un singur an au fost 8000 de morti in Europa din cauza gripei porcine. Numarul a fost diminuat de medicina moderna, pentru ca un virus similar a ucis multi mai multi oameni decat primul razboi mondial la inceputul secolului 20. Dar putea sa moara de del putin 100 de ori mai putin, daca grupele de risc nu ar fi redus apelul la vaccinuri in ultima perioada. In ceea ce priveste informatia data de primul comentator, se refera la incidenta rujeolei in Marea Britanie, de la 100-200 de cazuri pe an, fara complicatii, la peste 30.000 cu aproape 200 de decese, la 3 ani dupa ce rata vaccinarilor a scazut. Iar variola nu a disparut ca urmare a tratamentelor homeopatice, asa cum incidenta hepatitei B si a cancerului de ficat este mult mai mare in Romania, unde rata de vaccinari e mai mica.Se poate discuta, cu date, despre fiecare. „Adevarurile”pseudostiintifice au priza la public, insa doua reactii alergice care se poat finaliza si cu soc anafilactic la nivel mondial sunt mult mai putin decat 200 de decese intr-o singura tara. Bolile imune au legatura si cu igiena, o activitate, care impreuna cu vaccinurile, antibioticele, au crescut varsta medie de la 35 la peste 70 de ani. Intodeauna vor exista si nostalgici ai comunei primitive.

 10. femeia are dreptate!, azi cu vaccinuri se contamineaza micutii de fel si fel de boli, cine are incredere in vaccinuri din import si ro. sa faca cine nu are dreptul sa refuze aceste contaminnari prin vaccin.

 11. Un organism bine imunizat este unul bine vitaminizat pe cale naturala, Dumnezeu nu ne-a creeat sa ne vaccinam ne-a lasat fructe , legume. seminte, peste etc. Mama din Brasov nu este singura mai sunt si alte mamici . Personal cunosc o familie care nu si-au vaccinat copilul avand acum trei ani ,copilul nu a fost bolnav niciodata dar zilnic are un bol mare cu piure de fructe ,nuci,seminte si o alimentatie corespunzatoare varstei copilului.

  • Cristina,

   Am cunoscut si eu o mama fix ca si tine, care credea ca orice boala se poate vindeca pe cale naturala, cu tratamente homeopatice, mai ales prin alimentatie bio si eco. Si face reclama pe facebook si avea deja un grup de discipoli acolo pana intr-o zi cand i-a facut copilul TBC. Culmea avea ceva ruda in familie si copilul a venit in contact cu ea. Dar nu e orice forma de TBC, e un bacil rezistent la antibiotice. De 2 luni ii sta copilul in spial la infectioase si nu pot medicii sa-l vindece cu toate antibioticele din lume. Acum maica-sa e toata ziua pe la biserici si se tot roaga dar degeaba.

   Astia sunteti voi cei care credeti ca medicina homeopata poate vindeca orice. Am mai intalnit eu si bolnavi de cancer care se tratau cu ceaiuri si fel de fel de tincturi ca nu vroiau sa faca chemo si radioterapie si bineinteles ca au murit in cateva luni ca deh, cu cancerul chiar nu te joci.

   Ce pot eu sa va spun e sa o faceti pe barba voastra. LA ce riscuri va expuneti voi e treaba voastra. Dar nu incercati sa-i conveertiti si pe altii la opiniile voastre ca omorati oameni nevinovati.

   • Ovi, cunosc copii de 3 ani avccinati care au facut TBC…asa ca daca faci vaccinul nu inseamna ca te apara de boala, scrie si in prospect ca doar faci o forma mai usoara, acum cat este de usoara…nu se stie

 12. Ruşine pentru acest articol. Vă aştept cu alte porcării, despre fiinţele verzi de pe Marte, conspiraţia masonică mondială, Codex Alimentarius şi alte subiecte dragi idioţilor.

  • Ai fi grait adevarul, daca nu ii denigrai pe cei care il cunosc.

   Vreti sa vedeti la I-a mana, filmat sub microscopul cu electroni, care este efectul vaccinurilor asupra creierului?

   CIne are curiozitatea mintala (adica nu a fost prea vaccinat ), poate gasi usor pe net urmatorul act edificator:

   „Adevăratul motiv pentru care copiii sunt vaccinaţi: sistemul îi vrea proşti şi bolnavi!”

   Daca ati inteles si celelalte artiole de la eticheta „Vaccinuri”, va stau la dispozitie. E pur si simplu, educatie gratis.

 13. Am retinut asa: o doamna cu studii de economie (?) care acum ajute femeile in travaliu la o maternitate, isi da cu parerea despre Pasteur care era un impostor si care AR FI recunoscut ca asa era….Ar fi, ar pati, daca, o fi….cam asa se face medicina, nu?
  Si am mai retinut niste doamne/domni indignati ca doctorii nu isi asuma responsabilitate daca se intampla ceva cu copiii dupa vaccinare. Sunt curioasa daca doamna Ditta isi asuma responsabilitatea daca vor pati ceva copiii nevaccinati. Mi se pare hilar:’pai de ce nu l-ati vaccinat? Ca mi-a spus mie doamna Ditta ca Pasteur era un impostor”

 14. Da. vaccinurile sunt nocive, pentru ca din cauza lor populatia globului a crescut necontrolat, in timp ce cantitatea de inteligenta a ramas aceeasi. Din cauza vaccinurilor, neispravitii, debilii, prapaditii tarați au reusit sa ajunga la varsta fertilitatii si si-au transmis genele defecte unora care au ajuns jurnalisti, sau „cititori” cu mintea de „cremene”, de exemplu.

 15. Stimata/stimate „Ola”,

  In afara de atacurile la persoana va dovediti total incapabila/incapabil sa raspundeti la intrebarile de bun simt pe care le-am adresat celor care sustin neconditionat vaccinarea copiilor.

  Dar ce conteaza pentru dvs dovezile din ce in ce mai dese ale efectelor negative pe care le au componentele actualelor vaccinuri asupra sanatatii si imunitatii copiilor?

  Daca dogma spune ca „vaccinurile sunt bune”, va conformati automat la dogma si nu va puneti nici un fel de intrebari – acest lucru demonstrand clar fie gradul dvs de inteligenta, fie cointeresarea dvs pecuniara in sustinerea vaccinarii copiilor.

 16. Vaccinurile sunt o aberatie care exista datorita fricii oamenilor de boala si moarte! V-ati intrebat de ce medicii (de fapt loby-istii) insista sa se faca vaccinurile copiilor in (de altfel scumpe!) in dispensare si centre medicale unde lipsesc pansamente, antitermice,alcoolmedicinal (de altfel ieftine!) ??? Personal voi crede in dragostea de oameni a politicienilor abia dupa ce voi vedea spitalele si dispensarele utilate cu ce trebuie! Nu am vaccinat copiii si sper ca se vor destepta tot mai multi parinti!

 17. discutii specifice evului mediu…………

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *