Vești despre starea lui Gabriel Cotabiță. Ce au decis medicii?

Vești despre starea lui Gabriel Cotabiță. Ce au decis medicii?
Vești despre starea lui Gabriel Cotabiță. Ce au decis medicii?

Medicii de la Spitalul Floreasca fac teste pentru a vedea dacă artistul poate sta câteva secunde deconectat de la aparate, el fiind în continuare în stare gravă, potrivit unor surse medicale.

“Sunt teste în care pacientul poate să stea câteva secunde deconectat de la aparate, teste care se fac la câteva intervale de timp, dar ceea ce se poate spune este că pacientul este în continuare staționar, grav. Testele se fac în conformitate cu protocoalele din secțiile de terapie intensivă în cazul pacienților conectați la aparate pe perioade mari de timp, pacienților critici”, au declarat pentru Gândul surse medicale.

“Speculațiile din ultima vreme cu privire la o potențială deconectare nu au niciun fundament medical sau legal. Starea lui este bună în continuare, este stabil, săptămâna viitoare echipa medicală va emite o nouă actualizare cu privire la starea de sănătate. Este un proces de lungă durată, nu este un caz care se rezolvă de azi pe mâine. Singura intervenție a fost cea de miercuri, care face parte dintr-un protocol standard,” a declarat una din fiicele lui Cotabiță pentru protv.

Dealtfel, în urma cu câteva zile, Gabriel Cotabiță a fost supus unei intervenții numite traheostomie care s-a făcut sub anestezie și care a presupus o incizie la nivelul gâtului prin care i s-a montat un tub în trahee. Ulterior, tubul de traheostoma a fost legat la aparatul de ventilație mecanică iar procedura are ca scop oxigenarea plămânilor. În plus, se protezează și corzile vocale și se renunță la intubația clasică.

Sursa: protv.ro.

5 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook